Palatul Culturii din Iaşi, inclus în topul celor mai frumoase clădiri din lume care trebuie văzute pe timp de noapte

Date:

Palatul Culturii din Iași este într-o companie selectă în clasamentul agenției de turism. Alături de clădirea din Moldova se mai află Palatul regal din Madrid, Palatul Versailles, Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg sau Palatul Schönbrunn.

Palatul Culturii din Iași se află pe poziția a treia în clasamentul Rolandia, iar la descrierea sa scrie că ”O legendă spune că are același număr de camere ca și anul” și că a fost construit peste curtea domneasca medievala din Moldova din 1434.

„Primul proiect de reconstrucție și extindere a Palatului Moldovei a fost comandat de domnitorul Alexandru Moruzi în 1803. Până în 1841, Palatul este reconstruit încă o dată de prințul Mihail Surdza. În 1906, Palatul a trecut printr-un proces de reconstrucție în stil neogotic care a fost oprit de primul război mondial, dar a fost terminat în 1925, fiind inaugurat un an mai târziu de regele Ferdinand din România. În prezent, după Restaurarea 2008 – 2016, Palatul Culturii este una dintre cele mai impresionante construcții din Romania, cu o suprafață de 34.236 de metri pătrați si este proiectat în stil Neo-gotic, Neo-Baroc si are și elemente de Art Nouveau”, scrie libertatea.ro.

Pe prima poziție din clasament se află Palatul Regal din Madrid, pe locul doi este Palatul Peterhof, iar pe a patra, după clădirea din Iași, Palatul Versailles. Lista este completată de Palatul Hofburg, Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg, Palatul Național Queluz, Palatul Umaid Bhawan din Jodhupur, Palatul Schönbrunn și Palatul Național Pena. Foto: rolandia.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...