marți , 22 octombrie 2019 12:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Pădurarii solicită statut asemănător statutului polițiștilor în contextul evenimentelor din ultima perioadă

Sindicaliștii din silvicultură solicită ca statutul pădurarilor să fie asemănător statutului polițiștilor, astfel încât să se poată apăra de infractori, dar și să păzească eficient pădurile.

Federația Silva își exprimă îngrijorarea și revolta cu privire la intensificarea agresiunilor fizice, de o violență fără precedent, îndreptate în ultima perioadă împotriva personalului silvic, care își face datoria apărând pădurea de infractori, de contravenienți, adică de hoții de lemne. În ultimele zile au avut loc două evenimente tragice, în care un pădurar de la Pașcani, și-a pierdut viața tocmai în timpul exercitării serviciului de pază, fiind ucis cu bestialitate de către un grup de infractori. Anul trecut, în octombrie, doi colegi au fost agresați deosebit de violent, de la direcția silvică Vaslui.”, a declarat, joi, Silviu Geană, liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Anul trecut am mers acolo (la Vaslui -n.r.) împreună cu directorul Romsilva și cu ministrul Deneș. S-a promis atunci susținere, s-a promis modificarea și completarea statutului personalului silvic, pentru ca acest statut să preia din statutul polițistului, astfel încât silvicultorii să aibă un minimum de protecție pentru viața și integritatea personală.”, spune Geană, care mai precizează că în ultimii ani s-au înregistrat 5 cazuri de omor în rândul silvicultorilor și peste 650 de cazuri de agresiune.

Angajaților li s-au distrus bunuri, au avut case incendiate și familii amenințate (…) În acest context, Federația Silva solicită modificarea în regim de urgență a statutului personalului silvic și a cadrului legislativ, pentru a se asigura o protecție reală personalului silvic. Cerem asigurarea cu armament de serviciu și cu mijloace tehnice de apărare, cu mijloace de transport, cu uniforme de serviciu. De asemenea, dorim includerea în condiții speciale de pensionare a silvicultorilor, nu pensii speciale.”, a mai precizat liderul Silva.

Sindicaliştii din silvicultură anunță că pe data de 24 septembrie, între orele 10.00 – 14.00, vor picheta sediului Camerei Deputaţilor.

Recomandări

Vâlcea: Copil mort, găsit într-o găleată din baia apartamentului

O femeie din Brezoi, judeţul Vâlcea, care a ajuns la spital cu semne evidente că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *