luni , 21 iunie 2021 4:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Pacientă în stare gravă, “minge de ping-pong” între spitalele din Vaslui și Iași

Rudele unei femei din Republica Moldova acuză că aceasta a fost plimbată între spitalele din Vaslui și Iași, cu toate că starea ei era critică. Abia după intervenția Ambasadei Republicii Moldova, medicii ieșeni și-au recunoscut vina șI au internat pacienta la Spitalul “Sf. Spiridon”, pentru a fi supusă mai multor intervenții chirurgicale.
Potrivit vremeanoua.ro, femeia era soția motociclistului care joi dimineața și-a pierdut viața într-un accident rutier, pe raza localității Oltenești. Cei doi circulau pe o motocicletă, dinspre Republica Moldova spre Muntenegru, acolo unde trebuiau să-și facă vacanța, însă în dreptul comunei din județul Vaslui bărbatul a pierdut controlul mopedului șI a intrat în rigola betonată a unui șanț.
Deși a scăpat cu viață în urma impactului, soția acestuia a trecut prin momente cumplite, imediat după accident și asta din cauza medicilor ieșeni, care au refuzat să o primească. Internată inițial la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu ligamentele și tendoanele distruse, pacienta a primit primele îngrijiri medicale din partea doctorilor vasluieni, aceștia solicitând mai apoi transferul ei la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași, pentru a primi ajutor urgent din partea unui chirurg plastician.”După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor și pacienta a fost stabilizată, apoi a fost transferată la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași.
Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenție chirurgicală plastică și a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iași, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, s-au purtat mai multe discuții, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iași. A fost o situație foarte neplăcută și vreau să spun că nu este pentru prima dată când pățim așa ceva”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui. A fost nevoie de intervenția Ambasadei Republicii Moldova ca, intr-un tarziu, medicii din Iași să o accepte pe pacientă în spitalul lor și să o bage în sala de operații.

Recomandări

Un bărbat cu arsuri grave a fost transportat cu avionul SMURD la Iași

Seara trecută, SMURD București a transferat de la Craiova, cu avionul SMURD, un bărbat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *