joi , 28 mai 2020 3:58 am
Iasi booked.net
-1°C

Ordonanța de urgență nr. 7. O nouă localitate carantinată în România – LIVE TEXT

Autoritățile pregătesc o nouă ordonanță de urgență. „Am evaluat situația și am pregătit elementele pentru noua ordonanță militară ce va fi prezentată de echipa de la MAI în cursul zilei de astăzi. Practic e aproape în forma finală ordonanța”, a spus Orban.

Localitatea Țăndărei va fi carantinată.

Marcel Vela – Vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transport marfă. Avem primul cetățean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenții care l-au oprit la un filtru, în Vaslui.

Suspendăm toate zborurile comerciale efectuate spre mai multe țări printre care: Austria, Belgia, Marea Britanie, Turcia și Iran pentru 14 zile, începând de mâine, ora 23.00

La solicitarea ministrului Mediului, am introdus în ordonanță un articol pentru a preveni infracțiunile silvice din această perioadă. Controalele specifice se vor face în punctele de control existente în funcție de personalul disponibil.

Ordonanța militară nr. 7 va fi publicată astăzi și textul va putea fi consultat în câteva ore.

Secretar de Stat – Bogdan Despescu

Cele mai multe dosare penale au fost întocmite pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Transportatorii sunt deosebit de importanți pentru noi în această perioadă, de aceea facem tot posibilul să le asigurăm toate condițiile. Am stabilit pentru conducătorii de mașini capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome, să completeze la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse.

O altă situație care a necesitat atenția noastră a fost în Ialomița – unde oamenii nu au înțeles că trebuie să respecte măsurile impuse. Am acționat cu forțe mărite. 170 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate la Țăndărei și Bărbulești.

Aceste măsuri nu sunt luate pentru că așa vrem noi. Ele sunt absolut necesare.

Raed Arafat – 3613 confirmați, 141 decedați

Am acționat pe două paliere – 1 pentru a veni în sprijinul colegilor care au nevoie de consultanță  – Arad, Hunedoara unde au fost trimise 2 echipe de medici epidemiologi. Ei au fost detașați la Prefecturi. Aceste echipe de sprijin vor fi trimise și în alte zone, dacă apare necesitatea.

Ideea este să rezolvăm problemele din mers.

A doua parte este de a veni în sprijinul personalului care lucrează în linia 1 împotriva acestui virus. În ultimele 24 de ore, colegii pompieri au distribuit 100.000 de măști FFP2. Astăzi începem repartiția a 200.000 de măști de la Unifarm.

Săptămâna viitoare o aeronavă va aduce în țară 100.000 de combinezoane care vor fi și ele distribuite. De asemenea, am luat măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor în serviciile de ATI, dar și pentru Serviciile de Ambulanță.

Ministrul de Interne – Marcel Vela

În încheiere fac un apel către frații din Diaspora. Dragi compatrioți, rămâneți acasă în țările unde locuiți și faceți acolo sărbătorile în pace și liniște, în acest an, departe de cei dragi. Aici vom fi obligați să vă invităm să locuiți în spațiile carantinate timp de 14 zile. Vă mulțumesc dacă înțelegeți aceste lucruri și vreau să mă asigur că înțelegeți situația din țară. Vă pot garanta că vom ieși din această situație grea și vom fi împreună. Cât de repede, depinde doar de noi

Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră, dragi compatrioți, oriunde vă aflați.

 

 

 

 

loading...

Recomandări

După starea de urgență, a explodat cererea de locuri de muncă! Care sunt cele mai căutate domenii

După încetarea stării de urgență au fost depuse aproape un milion de aplicări la joburi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *