sâmbătă , 19 septembrie 2020 2:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Orban anunţă apocalipsa deficitului bugetar, dar spune că totul va fi bine

Premierul Ludovic Orban a declarat că deficitul bugetar va fi în jur de 8,5-8,6. Orban spune că va fi însă unul din cele mai mici din Europa, chiar dacă el pare mare.

„Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a adăugat el.

Ludovic Orban a făcut aceste afirmaţii în timpul unei vizite în judeţul Dolj, după vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1.

„Evident că vom creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6. Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte ţări sunt în altă situaţie. Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit cred că de 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei de dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă”, a declarat premierul.

Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an, revizuită de la o scădere de 1,9% în scenariul precedent, în condiţiile în care starea de alertă s-a prelungit şi în prima jumătate a trimestrului III, ceea ce va conduce la o revenire mai lentă decât se estimase iniţial, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

„Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash) creşte de la 73,4 miliarde lei la 91 miliarde lei acesta reprezentând 8,6% din PIB”, se menţionează în proiect.

Recomandări

Orban, despre mască: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât sau purtând pantofi cu toc cui

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obișnuiască să se apare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *