duminică , 17 ianuarie 2021 8:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Orașul din România care va avea transport public 100% electric

Este vorba despre Brașov. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat miercuri că Braşovul va fi primul mare oraş din România care va avea un transport în comun 100% electric, ţinta pentru anul acesta fiind de 75%, respectiv 133 de autovehicule electrice.

Înainte de a face anunţul, ministrul Mediului a circulat miercuri în Braşov cu cel de-al 14-lea autobuz electric din cele 52 finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Autobuzul a parcurs primii kilometri de test înaintea intrării in circuitul transportului în comun.

„Braşovul va fi primul mare oraş din România care va avea un transport în comun 100% electric. Ţinta pentru anul acesta este de 75%, ceea ce înseamnă că, până la finalul anului, transportul în comun din municipiul Braşov se va baza pe 133 de autovehicule 100% full electric. Mă bucur că Braşovul dă un semnal puternic întregii ţări şi administraţiilor locale care pot prelua acest model de bună practică. Orice oraş din România poate face asta, mai ales că ieri am lansat în dezbatere publică ghidul prin care finanţăm achiziţia de autobuze electrice, hibride sau cu gaz comprimat şi tramvaie. Până acum, toate cele 13 autobuze care sunt deja în trafic au făcut peste 110.000 km, iar finanţarea totală se ridică la suma de 109 milioane de lei. Mă bucur că am gustat pe viu din beneficiile programelor pe care le finanţăm prim AFM”, a spus ministrul Costel Alexe.

Alexe a lansat în dezbatere publică ghidul de finanţare pentru transport public ecologic în aglomerările urbane. Bugetul programului este de 480 milioane lei, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

 

Recomandări

Alexe are o singură problemă: Fostul șef al Consiliului Judeţean Iaşi a „furat” pagina de Facebook a instituţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, îl acuză pe fostul șef al instituției, Maricel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *