marți , 11 decembrie 2018
Iasi booked.net
-1°C

Orașul care se topește sub cea mai caldă vară din ultimii 100 de ani

Iulie a fost luna cea mai călduroasă cu care s-a confruntat metropola Montreal după aproape un secol, potrivit serviciilor de meteorologie canadiene, scrie Agerpres

Temperatura în cel mai mare oraş din Quebec, care s-a confruntat la începutul lui iulie cu un val de căldură soldat cu zeci de victime, a depăşit 30 de grade timp de 11 zile, faţă de o medie de 3-4 zile în mod obişnuit, a declarat pentru AFP Steve Boily, meteorolog la Environnement et changement climatique din Canada.

Temperatura medie la Montreal a atins 24,2 de grade în iulie, faţă de 21,2 grade în mod normal. “O diferenţă de 3 grade este semnificativă”, a precizat el.

Recordul precedent pentru o lună iulie datează din 1921, cu o medie de 24,7 de grade.

În data de 2 iulie 2018, mercurul în termometre a urcat la 35,3 de grade în capitala economică a Quebecului, frizând recordul absolut pentru o lună iulie (35,6), înregistrat în 1953.

Valul de caniculă care a afectat Quebec-ul timp de o săptămână la începutul lunii iulie s-a soldat cu moartea a 70 de persoane, dintre care majoritatea la Montreal, potrivit autorităţilor medicale locale.

Recomandări

Măsuri de ordine SĂRBĂTORILE IAȘULUI 2018

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, Jandarmeria Iaşi în cooperare cu celelalte forţe de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *