Ora de Istorie dedicată generalului Berthelot, în două licee de elită din Iași

Date:

Primăria Municipiului Iași, prin Departamentul Centenar și Fundația ACTUS, alături de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” și Colegiul Național Iași, au plăcerea să vă invite în data de 28 septembrie, la Ora de Istorie: o lecție interactivă despre rolul generalului Henri Mathias Berthelot în istoria României.

Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, începând cu ora 10:00, și în Amfiteatrul de la Colegiul Naţional Iaşi, începând cu ora 13:00.

„Lecția de istorie” va fi susținută de istoricul Sorin Iftimi. Moderatorul evenimentului este jurnalistul Nicolas Don, Președintele Fundatia ACTUS.

În cadrul aceluiași eveniment, va fi lansată cartea scrisă de Mihaela Simina: „Henri Mathias Berthelot Prietenul României” – un volum bilingv româno-francez, cu ilustrații originale, destinat elevilor pasionați de istorie.

Proiectul „Henri Mathias Berthelot – Două patrii: Franța și România”, dezvoltat de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Fundația ACTUS, își propune să contribuie la readucerea în atenția publicului, în contextul istoric prilejuit de Centenarul Marii Uniri, dar și în contextul internațional actual, a importanței rolului pe care l-a avut Generalul Berthelot în istoria României și, prin extensie, a importanței relațiilor româno-franceze în trecut, prezent și viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...