miercuri , 23 iunie 2021 12:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Opriți din drumul spre Italia: basarabeni prinși trecând înot Prutul

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au depistat doi cetățeni din R. Moldova care au încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Luni, 10 septembrie, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat două persoane care se deplasau, pe câmp, dinspre malul râului Prut spre localitatea Zberoaia, județul Iași.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut persoanele în cauză, ocazie cu care au procedat la identificarea acestora. Deoarece cei doi bărbați aveau hainele ude si nu aveau documente de identitate asupra lor, aceştia au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că aceștia sunt cetățeni din R. Moldova, S.I. și R.R., în vârstă de 31, respectiv 33 de ani, care au încercat să intre ilegal în România.

La cercetări, tinerii au declarat că au traversat înot râul Prut, cu intenția de a ajunge în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Recomandări

Bărbat de 64 de ani din Răducăneni, găsit spânzurat în casă. Cadrele medicale ajunse cu elicopterul la fața locului nu au mai putut face nimic

Un elicopter SMURD a intervenit în localitatea Răducăneni, Iași, pentru salvarea unui bărbat în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *