joi , 15 aprilie 2021 2:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Operațiune fără precedent în SUA. Poliția a găsit 150 de copii care erau dați dispăruți

Polițiștii din Tennessee au găsit 150 de copii dispăruți, în cadrul unei acțiuni care a început anul trecut și s-a desfășurat pe întreg teritoriul statului. 

Copiii găsiți au vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Cinci dintre ei sunt victime ale traficului de persoane, iar altul a fost salvat într-un dosar de răpire, potrivit oamenilor legii.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari acțiuni de recuperare a copiilor dispăruți și s-a soldat cu mai multe arestări.

“Sper că această operațiune le va schimba cursul vieții acestor 150 de tineri și le va oferi oportunitățile pe care le merită orice copil”, a declarat Tyreece Miller, unul dintre cei care au condus investigația.

Operațiunea a început în toamna anului trecut, informează BBC. Pe teritoriul statului Tennessee erau raportați 240 de copii dispăruți, iar la acțiune au participat forțe de ordine din cadrul mai multor structuri. Acțiunea propriu-zisă de recuperare a copiilor a demarat în luna ianuarie a acestui an, iar în interval de două luni au fost găsiți 150 de copii.

Potrivit autorităților americane, circumstanțele în care au fost găsiți sunt diferite, de la copii care au fugit de acasă, până la cei care au plecat să trăiască alături de alte familii sau cei care au fost victimele abuzurilor sau exploatării.

Tim Burchett, un congresman din Tennessee, a spus că rezultatele acestei operațiuni sunt „miraculoase”.

În prezent, continuă acțiunea de căutare a celorlalți 90 de copii care figurează încă dispăruți.

Pe tot parcursul anului 2020, au fost recuperați 387 de copii. Alte state americane, printre care Ohio, Virginia, Indiana și Georgia, au demarat și ele acțiuni de căutare a copiilor dispăruți, potrivit Stirileprotv.ro

Recomandări

Vaccinarea cu Johnson&Johnson suspendată în SUA, din cauza formării unor cheaguri de sânge

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a cerut marţi o suspendare a folosirii vaccinului împotriva covid-19 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *