miercuri , 23 iunie 2021 11:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Opera Națională Iași acordă premii elevilor și studenților cu rezultate deosebite

Opera Națională Română Iași a hotărât să ofere mai multe bilete gratuite unor tineri cu rezultate deosebite. Primii beneficiari ai inițiativei instituției ieșene sunt elevi de la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” și studenți ai Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

Aceștia vor putea să participe la cele trei reprezentații care se vor desfășura în această săptămână: Gala Extraordinară de Operă, de joi, Recitalul de Operă ”Vissi d arte”, de sâmbătă, și spectacolul de teatru coregrafic ”Imagine all the people”.

Gala de pe 20 mai, care se va desfășura în aer liber, în Parcul Teatru Cub, aduce pe scenă 15 soliști îndrăgiți și Orchestra Operei ieșene. Dirijor va fi Leonard Boga.

Recitalul de pe 22 mai va fi susținut în Sala Mare de soliștii Operei, acompaniați la pian de Alina Andriuțî-Shemchuk.
Evenimentul de pe 23 mai, găzduit tot de Sala Mare, va oferi publicului posibilitatea de a se reîntâlni cu Baletul Operei ieșene într-un spectacol care poartă semnătura lui Gigi Căciuleanu. ”Imagine all the people” este un puzzle alcătuit din creații renumite distincte, decupate din compozitori memorabili, de la Frédéric Chopin la John Lennon, interprete de legende precum Janis Joplin ori Maria Tănase și acorduri care trec de la faimoasa arie a lui Figaro, de Rossini, la vioara lui Bach ori Requiemul lui Mozart.

Toate reprezentațiile vor începe la ora 18:30. Biletele de intrare pot fi cumpărate începând de astăzi, de la ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaier.

Din cauza normelor în vigoare, vor putea fi ocupate maximum 50% din locurile sălii de spectacole.

Recomandări

Peste 6000 de elevi din Iași vor participa la Evaluarea Națională

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Evaluare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *