OMS critică graba vaccinării cu a treia doză antiCovid: ”Datele ştiinţifice nu indică necesitatea”

Date:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat graba statelor bogate de a administra a treia doză de vaccin contra COVID-19, subliniind că datele nu au demonstrat deocamdată necesitatea unui rapel.

”Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare. Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a declarat responsabila ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă.

Nici din punct de vedere ”moral şi etic” nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză ”când restul lumii aşteaptă prima injecţie”, a adăugat responsabila OMS.

La scurt timp după aceste declaraţii, SUA au anunţat că americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie, autorităţile sanitare declarându-se îngrijorate de scăderea protecţiei imunitare conferite de vaccinuri odată cu trecerea timpului.

Această campanie va depinde totuşi de autorizarea unei doze suplimentare de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA).
Inocularea unei a treia doze echivalează cu „distribuirea de veste de salvare suplimentare unor persoane care au deja una, în timp ce lăsăm alte persoane să se înece fără nicio vestă de salvare”, a subliniat miercuri, directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, în aceeaşi conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 23 aprilie...

Bulevardul Socola va fi închis până pe 30 aprilie

În perioada 15-30 aprilie, între orele 08:00 – 18:00,...

O nouă proiecție video pe fațada BCU Iaşi

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆...