marți , 18 ianuarie 2022 4:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Olt: Două cranii şi fragmente osoase de natură umană, găsite pe un câmp în comuna Brâncoveni

Două cranii şi fragmente osoase de natură umană au fost găsite pe un câmp în comuna Brâncoveni, în acest caz fiind dispusă efectuarea unei expertize antropologice, a anunţat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, a fost deschis un dosar penal având ca obiect infracţiunea de omor calificat, comisă asupra a două sau mai multor persoane.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt remis, miercuri, AGERPRES, pe un teren agricol de lângă satul Mărghieni (comuna Brâncoveni), în zona cunoscută drept „Odaia lui Soreaţă” au fost găsite iniţial mai multe fragmente osoase şi un craniu, iar după deplasarea unei echipe operative formată din procurori şi poliţişti criminalişti au mai fost descoperite alte fragmente osoase şi încă un craniu.

Conform unor surse judiciare, prima dată, fragmente osoase şi un craniu au fost observate de către o persoană care efectua lucrări agricole în zonă, respectiv un tractorist.

„În seara zilei de 19 noiembrie, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a înregistrat dosarul penal nr. 434/P/2019, având ca obiect infracţiunea de omor calificat, comisă asupra a două sau mai multe persoane, (…) determinat de faptul că, în după-amiaza acelei zile, în jurul orei 18,30, pe un teren agricol de lângă satul Mărgheni, comuna Brîncoveni, judeţul Olt, în zona cunoscută sub denumirea ‘Odaia lui Soreaţă’, au fost găsite mai multe fragmente osoase şi un craniu. Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii”, se precizează în comunicatul Parchetului.

Fragmentele osoase şi craniul descoperite de tractorist erau la suprafaţa terenului arat, în timp ce osemintele găsite de criminalişti în aceeaşi zonă erau îngropate la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, potrivit surselor judiciare.

„În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană. În continuarea anchetei s-a procedat la audierea de martori, respectiv a persoanelor care au găsit iniţial fragmentele osoase pe terenul agricol şi s-a dispus efectuarea unei expertize antropologice de către Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti”, se precizează în comunicat.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR Bucureşti şi Institutului de Criminalistică din cadrul IGPR Bucureşti.

Recomandări

A murit fulgerător la câteva ore după ce a fost externat

Un politician din Slatina a murit la câteva ore de la externare, după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *