joi , 23 septembrie 2021 6:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Oana Pellea, către Klaus Iohannis: “Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi”

Actrița Oana Pellea i-a adresat marți o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, căruia i-a cerut să găsească soluții pentru susținerea artiștilor, în condițiile impuse de pandemia de coronavirus, pentru ca aceștia ”să poată performa în folosul oamenilor”.

Actrița îi cere președintelui să susțină cultura și artiștii cu „măsuri clare, concepute de oameni care au competență în domeniul cultural și care înțeleg natura artistică și valoarea ei” și să regândească întregul domeniu artistic într-un context care, deși neprecizat, se subînțelege: criza determinată de pandemia de coronavirus.

Scrisoare deschisă către Președintele României, Klaus Iohannis

Domnule Președinte,

Vă scriu din postura unui om care activează în domeniul cultural și înțelge impasul prin care trece nu doar țara, dar și cultura din România. Vă scriu din postura unui om care înțelege impasul artiștilor, al oamenilor de cultură și pentru a vă reaminti că existăm. Știu, nu ați uitat. Ne-ați arătat cât apreciați cultura și știți sigur că aceasta nu trebuie ignorată, cu atât mai mult într-o perioadă în care poate deveni o sursă de speranță.

Știți la fel de bine ca și noi câți oameni, în această perioadă, s-au hrănit cu cultură sau și-au luat speranța din cultură. Știți la fel de bine ca și noi câți oameni au citit cărți, au privit filme, au ascultat muzică sau teatru radiofonic pentru a diminua efectele acestei pandemii, pentru a găsi bucurie în artă. Știți la fel de bine ca și noi câți oameni au găsit bucurie în artă și la cât de greu e să găsești bucurie în orice în vremuri de criză. Știți ca și noi că actul cultural este un act de educație.

Vă scriu ca să ne susțineți. Nu ne dorim să ne întrețineți, dar vă rugăm să găsiți soluții de o manieră în care toți artiștii să poată performa. Să poată performa în folosul oamenilor, dar și pentru a se putea întreține, pentru că însăși existența noastră ca artiști e pusă sub semnul întrebării. 

Recomandări

Klaus IOHANNIS s-a răzgândit: a trecut de la ”am OPRIT pandemia” la ”pandemia nu s-a ÎNCHEIAT ”

Președintele Klaus Iohannis s-a răzgândit și dacă în urmă cu trei luni ”decreta” că am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *