marți , 27 iulie 2021 1:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

O tânără de 23 de ani a aflat de la medicii ieșeni că suferă de o boală rară, deși se internase cu o anemie

O tânără de 23 de ani a ajuns la spital după ce prezenta simptomele unei anemii. Datorită unor investigații mai amănunțite s-a depistat faptul că aceasta suferea de o boală extrem de rară.

Când au văzut ce există în corpul fetei, medicii și-au pus mâinile în cap. Dacă nu s-ar fi prezentat la timp la spital, și-ar fi putut pierde viața.

Se știa despre pacientă că suferă de hepatită cronică cu virus B. Ea a fost internată la clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași pentru investigarea unui sindrom anemic.

Potrivit evz.ro, semnele pe care pacienta la prezenta, din punct de vedere clinic, erau de astenie fizică, paloare sclero-tegumentară, durere în hipocondrul drept (n.r. – durere în partea dreapta a etajului abdominal superior ) și epigastru (n.r. – durere abdominală).

La momentul internării, tânăra de 23 de ani nu urma niciun tratament medicamentos și nu avea un istoric de alergie medicamentoasă. În urma unor investigații mai amanunțite, medicii au constatat cu uimire că tânăra suferea de o boală foarte rară. Boala Castleman.

În urma unei ecografii abdomino-pelvine, efectuate de către medicii specialiști, s-a ridicat suspiciunea privind existența unei tumori benigne.

După aceea s-a efectuat și un RMN, acesta fiind testul final care a confirmat diagnosticul de formațiune expansivă solidă, formațiunea având efect de masă asupra venei cave inferioare și trunchiului venei porte.

În urma constatării afecțiunii de care suferea tânăra, ea a fost transferată în clinica de Chirurgie pentru stabilirea conduitei terapeutice. După o pregătire preoperatorie adecvată, a urmat interveniția chirurgicală.

„Diagnosticul bolii Castleman este bazat pe evaluarea clinică a bolnavului și include anamneză detaliată, examene de laborator ca C-recreativă și VSH, examenul histologic al ganglionilor limfatici afectați sau a formațiunii suspecte, examenul imagistic prin radiologie, CT șI RMN. Persoanele diagnosticate cu această boală de tip unicentric se simt de obicei bine, odată ce ganglionul limfitoc afectat este îndepărtat. Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de boală Castleman, ea va fi dispusă să dezvolte un limfom. Perspectiva pentru persoanele afectate de această boală este că pot suferi și anumite complicații, predispuse să amenințe viața pacientului. Astfel, dacă pacientul nu se prezintă într-un timp util la medicul specialist, pot apărea infecții care pot afecta mai multe organe, dar și cancer manifestat prin limfom sau sarcom Kaposi”, a specificat dr. Oana Bădulescu, șefa Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, potrivit site-ului bzi.ro.

Recomandări

O nouă investiție la un spital din Iași

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași va avea un nou pavilion. Acesta va fi destinat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *