luni , 17 mai 2021 3:30 am
Iasi booked.net
-1°C

O româncă din Austria solicită 5000 euro despăgubire după ce a suferit răni nazale in urma testului covid

O româncă din Austria cere 5.000 de euro despăgubiri pentru suferința pe care o are după ce a făcut un test coronavirus, care i-a provocat răni la nas și epistaxis (sângerare nazală) frecvent. Andrea C. a fost rănită în timpul unui test rapid pe care l-a făcut la o locație situată în districtul Krems. Ea a trebuit să fie internată de două ori și încă suferă.

Pe 12 decembrie 2020, tânăra de 30 de ani a decis să facă un test Covid-19 la o locație de testare rapidă, lângă un teren de sport din districtul Krems. I s-a luat un tampon nazal care însă i-a provocat durere. Ea a plecat acasă cu ușoare dureri, dar simptomele nu s-au ameliorat. Tânăra de 30 de ani a continuat să sângereze din nas, iar organul olfactiv al pacientei era ușor umflat.

Pe 18 decembrie 2020, românca a mers pentru prima dată la spitalul regional Krems. Constatarea medicilor a fost următoarea: ”Leziune mucoasă după testul Covid, dreapta endonasală”.

Dar, în ciuda tratamentului ambulatoriu, problemele nu s-au îmbunătățit. În ajunul Crăciunului, tânăra de 30 de ani a mers din nou la spitalul regional din Krems. ”De data aceasta i s-au administrat antibiotice. A trebuit să ia comprimatele timp de aproximativ o săptămână”, a spus o cunoștință a pacientei, potrivit ziarulevenimentul.ro.

La sfatul unor prieteni, ea a luat consiliere juridică și a ajuns cu renumita avocată Astrid Wagner. Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus avocatul, acesta considerând că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.

Recomandări

Teste anti-covid în farmaciile din Iași

Testarea rapidă pentru depistarea COVID-19 în farmacii a fost aprobată de Ministerul Sănătății, iar unitățile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *