duminică , 18 aprilie 2021 12:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

O reţea ilegală de muncitori ucraineni, cu documente false româneşti, a fost destructurată în Franţa

Douăzeci de ucraineni – cu false documente de identitate româneşti – au fost reţinuţi săptămâna trecută pe Insula caraibiană Sfântul Martin, o operaţiune care a pus astfel capăt unei filiere ce permitea unor întreprinderi de construcţii să angajeze cu costuri mici muncitori ilegali, a declarat miercuri o sursă apropiată anchetei pentru AFP.

Potrivit romaniatv.ro, reţinerile, pe un şantier la Terres-Basse, în vestul insulei, au fost efectuate de către serviciile judiciare ale Poliţiei de Frontieră (AF), la cererea viceprocurorului Republicii Yves Paillard. Nevoile în domeniul construcţiilor sunt foarte importante pe Insula Sfântul Martin, aflată în continuare în plină reconstrucţie la doi ani după trecerea uraganului Irma, care a devastat-o în septembrie 2017.

Prezenţa unor muncitori ucraineni pe Sf. Martin, pe şantiere de reconstrucţie şi maii ales pe acoperiţuri, a alertat agenţi PAF, care controlează şantierele în cadrul Comitetului operaţional teritorial antifraudă (Cotaf). Muncitorii au prezentat documente de identitate româneşti care, examinate de către membri ai serviciului dedeciat contrafacerilor, Analişti de fraudă de documente şi identitate (Afdi), s-au dovedit false.

Recomandări

Franța intră în carantină pentru o lună. Președintele Emmanuel Macron a anunțat lockdown național de sâmbătă

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, într-o declarație de presă televizată, carantină naţională pentru o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *