O pacientă infectată cu stafilococ într-un spital din România va primi daune în valoare de 50.000 de lei

Date:

​O femeie infectată cu o bacterie periculoasă în maternitatea în care a născut va primi, în premieră, daune după ce s-a adresat instanței. Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea este obligat să îi plătească femeii daune în valoare de 50 de mii de lei, în urma unei decizii a instanței, potrivit Digi 24. Cazul reprezintă o premieră în România.
Femeia a fost internată în mai 2013 la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Deşi atunci nu figura cu vreo problemă de sănătate, analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta era infectată cu un stafilococ.
Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit abia la cinci luni de la naştere, după ce a mai suferit o intervenţie chirurgicalã la un alt spital, scrie hotnews.ro.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei”, a declarat avocata femeii.

În anul 2016, femeia a dat în judecată Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea, iar după 2 ani, instanța a decis că spitalul trebuie să îi plătească femeii despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.

Infecțiile spitalicești reprezintă una dintre principalele 3 probleme la care românii se gândesc atunci când este vorba despre sistemul sanitar,alături de șpaga din spitale și investițiile insuficiente, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 9-16 februarie și dat publicității săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...