vineri , 3 decembrie 2021 11:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

O nouă tragedie în Suceava: 300 de persoane de la un Centru de Recuperare Neuropsihiatrică, infectaţi cu noul coronavirus

Peste 300 de persoane, pacienţi şi personal, au fost diagnosticate cu coronavirus la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din judeţul Suceava.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, doctor Manuela Trifan, a declarat marţi că 242 de persoane internate în Centrul Sasca Mică au fost depistate cu coronavirus. De asemenea, 59 de angajaţi din cei 86 ai centrului au fost şi ei infectaţi, potrivit nordestnews.ro.

A fost iniţiată testarea celor din centru după ce unul dintre cei internaţi a fost confirmat pozitiv.  „Primul caz care de altfel ne-a determinat să efectuăm testarea întregului efectiv aflat în centru a fost confirmat la un pacient în data de 16 aprilie. După depistarea acestuia, am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari, un număr de 369 de persoane, şi a întregului efectiv de personal de îngrijire, 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistaţi pozitiv, iar din cele 86 de cadre, 59 pozitive. Cadre însemnând asistente, infirmiere, paznici şi personal auxiliar aflat în centru de două săptămâni. În condiţiile Ordonanţei Militare 8, activitatea era organizată la modul o parte din personal timp de două săptămâni îngrijeşte beneficiarii urmând ca la două săptămâni personalul să se schimbe”, a declarat Trifan. Ea a explicat că unii dintre cei bolnavi vor fi internaţi la unul dintre cele două spitale COVID-19 din judeţ, fie transferul într-o altă locaţie.

Recomandări

Steagul României, arborat pe Muntele Rarău

De Ziua Națională a României, drapelul României a fost arborat, pe Muntele Rarău de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *