duminică , 5 iulie 2020 10:51 pm
Iasi booked.net
-1°C
Sursa FOTO: Facebook

O nouă performanță de excepție a elevilor ieșeni: MEDALIE DE BRONZ la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Aceasta este, cel mai probabil, una dintre cele mai strălucitoare vacanțe de vară, la propriu, dacă ne raportăm la medaliile, extrem de merituoase, câștigate de elevii ieșeni în cadrul unor concursuri internaţionale de mare prestigiu.

 

^

Astfel, după argintul adus de  Tudor Cristian Cozma  la  Olimpiada Internaţională de Chimie 2018 (IChO) desfășurată la Praga şi Bratislava și cele trei medalii de aur de la geografie câștigate de Bianca Solomon, Manuel Foșalău și Andrei Sandu la Quebec, Canada, vine rândul lui Andrei Mircea Lupuleasa, de la Colegiul Național Iași (foto jos), medaliat cu bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului – IESO, competiție de mare anvergură, care a avut loc în perioada 8-17 august 2018 în Kanchanaburi, Thailanda.

Foto: Andrei Mircea Lupuleasa
Sursa: Facebook

Formată din patru elevi, delegația țării noastre, din care a făcut parte şi ieșeanul Andrei Mircea Lupuleasa, a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului alături de alte 31 de state, Iașul putându-se mândri deja cu o frumoasă tradiție și rezultate deosebite la edițiile anterioare ale acestei competiţii.

Andrei Mircea Lupuleasa, coordonat de profesorii  Fiscutean Cornelia (geografie), Preotu Adriana (biologie), Lăcătuș Mărioara (chimie) și Oatu Andu Emilian (fizică) a demonstrat abilități dosebite în toate domeniile principale ale științelor pământului, inclusiv geologia, geofizica, meteorologia, oceanografia, astronomia și științele mediului, domenii în care toți elevii participanți, elevi de liceu din întreaga lume, au fost testați în cadrul probelor de concurs.

Pentru fiecare participant, competiția constă în examene teoretice și practice, precum și într-un test de teren.

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului – IESO a fost fondată ca una dintre activitățile majore ale Organizației Internaționale pentru Educație în Domeniul Geologiei – IGEO. IGEO este afiliată și sponsorizată de Uniunea Internațională de Științe Geologice (IUGS). Obiectivele IGEO sunt de a promova educația geoștiințifică la toate nivelurile internaționale, de a încuraja și de a dezvolta conștiința publică a Geoștiinței, în special în rândul tinerilor, și de a contribui la îmbunătățirea calității educației pentru Științele Pământului din întreaga lume.

reclama adnow

loading...

Recomandări

Un bărbat s-a prăbușit în gol cu parapanta, la Iași

Un accident de parapantă a avut loc la Popricani în județul Iași. Un bărbat s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *