marți , 21 septembrie 2021 6:09 am
Iasi booked.net
-1°C

O nouă investiție la un spital din Iași

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași va avea un nou pavilion. Acesta va fi destinat bolnavilor de HIV/SIDA, valoarea investiției fiind de circa 200 de milioane de lei.

Discuțiile legate de noul pavilion au fost inițiate de ceva vreme, însă proiectul a prins contur abia acum. Investiția va fi gestionată de către Consiliul Județean Iași. De altfel, detaliile proiectului vor fi prezentate de autoritatea județeană în cursul acestei săptămâni, în cadrul ședinței ordinare ce va avea loc miercuri, 21 iulie 2021.

Acesta va fi cel de-al șaptelea pavilion de la unitatea medicală amintită. Corpul de clădire va fi destinat tratării bolnavilor de HIV/SIDA. Clădirea va fi ridicată pe locul unor actuale construcții ce vor fi demolate.

În plus, viitoarea clădire va fi dotată cu ascensoare pentru transportul pacienților pe targă, dar și pentru circulația curentă. Valoarea totală este de 195,6 milioane de lei, sumă fără TVA. Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 24 de luni.

Copiii și adulții infectați cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) vor dispune de un tronson special, cu o capacitate de 10 paturi, pentru spitalizarea de zi, și 24 de paturi pentru staționarul compartimentului HIV/SIDA.

Recomandări

Focar de Covid la o unitate spitalicească din Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *