O nouă investiție la Iași!

Date:

Destinație specială pentru o casă amplasată în Iași, zona Copou. Valoarea tranzacției imobiliare este de câteva sute de mii de euro. Concret, într-un imobil de pe strada Gheorghe Asachi din zona Copou, achiziționat recent de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, s-au pus bazele unui gimnaziu.

Într-o casă din Iași, achiziționată cu aproximativ 700.000 de euro de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, s-au pus bazele celui mai nou gimnaziu din urbe. Deja, în perioada 27 august – 1 septembrie 2021, „Cuza” a demarat înscrieri pentru ciclul gimnazial, respectiv pentru clasa a V-a, în conformitate cu Ordinul nr. 5055 din data de 25 august, emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Astfel, conducerea UAIC a decis înființarea, începând cu anul școlar 2021-2022, a două clase a V-a. Elevii care doresc să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale „Junior” au la dispoziție 48 de locuri.

Deocamdată, noul gimnaziu va funcționa în Corpul I al UAIC amplasat lângă Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”.

Detalii privind criteriile de selecție și actele necesare pentru înscriere sunt publicate pe site-ul UAIC, la adresa: https://www.uaic.ro/organizare/organizare-academica/departamentul-pentru-invatamant-preuniversitar/scoala-junior/noutati-si-evenimente-de-la-scoala-junior/. De precizat că, începând cu anul școlar 2020-2021, Școala „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...