joi , 20 ianuarie 2022 8:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

O nouă investiție la Iași!

Destinație specială pentru o casă amplasată în Iași, zona Copou. Valoarea tranzacției imobiliare este de câteva sute de mii de euro. Concret, într-un imobil de pe strada Gheorghe Asachi din zona Copou, achiziționat recent de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, s-au pus bazele unui gimnaziu.

Într-o casă din Iași, achiziționată cu aproximativ 700.000 de euro de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, s-au pus bazele celui mai nou gimnaziu din urbe. Deja, în perioada 27 august – 1 septembrie 2021, „Cuza” a demarat înscrieri pentru ciclul gimnazial, respectiv pentru clasa a V-a, în conformitate cu Ordinul nr. 5055 din data de 25 august, emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Astfel, conducerea UAIC a decis înființarea, începând cu anul școlar 2021-2022, a două clase a V-a. Elevii care doresc să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale „Junior” au la dispoziție 48 de locuri.

Deocamdată, noul gimnaziu va funcționa în Corpul I al UAIC amplasat lângă Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”.

Detalii privind criteriile de selecție și actele necesare pentru înscriere sunt publicate pe site-ul UAIC, la adresa: https://www.uaic.ro/organizare/organizare-academica/departamentul-pentru-invatamant-preuniversitar/scoala-junior/noutati-si-evenimente-de-la-scoala-junior/. De precizat că, începând cu anul școlar 2020-2021, Școala „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Recomandări

Stații de încărcare pentru autobuzele electrice în Tudor Vladimirescu și în rond Copou

Primăria va finanţa cu cel mult 3.374.737,30 lei, fără TVA, proiectarea și execuția lucrărilor pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *