luni , 19 aprilie 2021 4:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

O nouă grădiniță va fi ridicată în zona Bucium

Grație elaborării cu succes a unui proiect european, în zona Bucium va fi ridicată o nouă grădiniță.

În cursul zilei de marți, 28 aprilie, primarul Mihai Chirica a primit de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est și a semnat în format electronic contractul de finanțare europeană pentru acest obiectiv prin Programul Operațional Regional – Axa 4.4 „Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă”.

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri, într-o conferință de presă, că valoarea totală a proiectului este de 5.963.205,99 lei (circa 1,24 milioane euro). Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor.

Grădiniţa cu program prelungit din cartierul Bucium va fi un corp de clădire P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.645 metri pătrați. Lucrările vor consta în construirea şi echiparea grădiniţei cu nouă grupe la program prelungit, adică 180 de locuri pentru copii, la care se va adăuga construirea şi amenajarea locului de joacă pentru copii aferent unităţii de învăţământ preșcolar.

Licitația pentru construirea grădiniței din Bucium a fost deja finalizată. Contractul a fost semnat cu firma Alconf SRL Iași contra unei sume de 3.958.608,48 lei, fără TVA (4.710.744,09 lei, cu TVA).

Pe 27 februarie primarul Mihai Chirica și Vasile Asandei, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Est, au semnat la Palatul Roznovanu și contractul de finanțare europeană al proiectului „Construirea și echiparea unei grădinițe în zona Dacia”.

Valoarea totală a proiectului „Construirea și echiparea unei grădinițe în zona Dacia” este estimată la 7.952.864,61 lei (circa 1,65 milioane euro), iar cea mai mare parte a sumei va fi finanțată prin POR 2014 – 2020 – Axa 4.4.

Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor.

Construcția grădiniței va fi realizată de Stasform Consult SRL Vaslui, firma fiind unica ofertantă la licitația organizată în vederea realizării acestui obiectiv, în cadrul unui contract în valoare de 5.259.838,51 lei, fără TVA (6.259.207,82 lei, cu TVA).

Din punct de vedere tehnic, investiţia va consta în ridicarea unui corp de clădire P+E cu o suprafaţă construită de 1.166,6 metri pătrați, o suprafaţă construită desfăşurată de 2.375 metri pătrați şi care va cuprinde 14 săli de grupă. Construirea acestei grădiniţe va duce la crearea a 280 de locuri pentru învăţământul preşcolar.

Recomandări

Un nou drum va prelua tot traficul dinspre Drumul Hoților spre arterele care duc spre marginea orașului

Municipalitatea a luat în calcul apariția unei bretele de legătură între strada Trei Fântâni (Drumul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *