duminică , 16 mai 2021 12:45 am
Iasi booked.net
-1°C

O nouă epidemie de Ebola confirmată în Africa

Republica Democrată Congo este lovită din nou de o epidemie de Ebola. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a luat măsuri de combatere a virusului.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat faptul că o nouă epidemie de Ebola a fost înregistrată în Republica Democrată Congo (RDC), provocând până acum moartea a aproximativ 17 persoane, informează Epoch Times.

OMS a susţinut că RDC a anunţat marţi noua epidemie, după ce rezultatele de laborator au confirmat cel puţin două cazuri ale bolii fatale. În prezent, se desfăşoare teste suplimentare, iar OMS precizează că monitorizează acţiunile guvernului ţării africane de a-şi amplifica strategia după modul stabilit în timpul epidemiei de anul trecut, potrivit site-ului de ştiri Trunews.com.

Virusul Ebola se transmite de la animale sălbatice la oameni, apoi foarte rapid la alţi oameni. Virusul provoacă o boală gravă şi este fatal dacă nu este tratat, având o rată a mortalităţii de aproximativ 50%.

Este a noua oară când RDC este lovită de o epidemie de Ebola de când a fost descoperit virusul în 1976. Conform OMS, care se bazează pe date ale guvernului congolez, au avut loc 21 de cazuri de febră hemoragică virală care au provocat 17 morţi.

Noua epidemie pare să afecteze mai mult oraşul Bikoro, situat în provincia nord-vestică Equateur, pe marginile lacului Tumba. Unităţile medicale din Bikoro au o “funcţionalitate limitată”, iar proviziile consumate aici se bazează deseori pe ajutoare internaţionale.

Dr. Peter Salama, adjunct al directorului general al OMS şi responsabil de pregătirea pentru situaţii de urgenţă, a afirmat:

„Principala noastră prioritate este aceea de a ajunge în Bikoro pentru a lucra împreună cu guvernul [RDC] şi cu partenerii pentru a reduce numărul vieţilor pierdute şi a suferinţei legate de această nouă epidemie de Ebola. Colaborarea cu partenerii şi oferirea unui răspuns rapid şi coordonat vor fi vitale pentru restricţionarea acestei boli fatale”.

Până acum, OMS a creat o echipă specială de epidemiologi, logisticieni, medici şi experţi în prevenirea şi controlul infecţiilor, precum şi echipe de susţinere a vaccinărilor, experţi în comunicare pentru situaţii de risc şi resurse în valoare de aproximativ 1 milion de dolari pentru a contracara noua epidemie. Aceste eforturi urmăresc să pună capăt răspândirii virusului Ebola în următoarele trei luni.

Recomandări

Constatări și activități de ordine publică

În perioada 01 – 06 mai 2021, jandarmii ieșeni au continuat misiunile de ordine publică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *