miercuri , 8 decembrie 2021 4:28 am
Iasi booked.net
-1°C

O jurnalistă din Rusia și-a dat foc în fața Ministerului de Interne

O jurnalistă din Rusia și-a dat foc în plină stradă într-un oraș aflat la 400 de kilometri est de Moscova. „Vă cer să dați vina pe Rusia pentru moartea mea”, a fost ultimul mesaj postat pe Facebook de Irina Slavina înainte de a-și lua viața.

Era redactorul-șef al unei mici publicații online independente, KozaPress. Zilele trecute, poliția i-a percheziționat locuința și i-a confiscat mai multe aparate electronice, în cadrul unei anchete ce vizează o organizație non-guvernamentală.

Irina Slavina şi-a dat foc vineri în faţa sediului regional al Ministerului de Interne rus din Nijni Novgorod. Jurnalista a murit pe loc din cauza arsurilor.

Cu o zi înainte, jurnalista a povestit că poliţia i-a percheziționat locuința în cazul anchetei cu privire la un om de afaceri local, acuzat de activităţi în beneficiul unei organizaţii puse „pe lista neagră”. Acesta oferea spaţiu pentru conferinţele şi adunările organizate de militanţii fundaţiei „Rusia deschisă” a lui Mihail Hodorkovski, un fost oligarh rus, opozant al lui Vladimir Putin, care acum se află în exil după ce a făcut mai mulți ani de închisoare.

Recomandări

Transportată la IAȘI cu elicopterul, după ce și-a dat FOC

O femeie în vârstă de 70 de ani din comuna argeşeană Lereşti a fost transportată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *