luni , 2 august 2021 12:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

O importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi

AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale va crea aici peste 100 de locuri de muncă.

Iaşul rămâne o destinaţie atractivă pentru companiile IT & Outsourcing care caută noi pieţe pe care să îşi extindă operaţiunile, chiar şi în contextul pandemiei de Covid-19. AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale, a închiriat 850 mp de spaţiu în clădirea de birouri Centro, proiect imobiliar al Grupului Tester, care aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi. AriadNext, cu sediul central în Franţa, va crea 100 de locuri de muncă în Iaşi până la sfârşitul anului 2021, urmare a lansării unui nou serviciu al companiei, respectiv verificarea manuală a autenticităţii documentelor.

Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei, alături de Dan Zaharia, partener Extind (firmă locală care oferă consultanţă specializată pe piaţa de birouri), s-au ocupat de negocierile cu oficialii companiei franceze, asigurându-i că oraşul nostru este capabil să găzduiască un astfel de centru. Pe lângă Iaşi, AriadNext mai are centre deschise în Bucureşti, Madrid, Varşovia, Rennes şi Paris, de unde livrează soluţii complet automatizate axate pe inteligenţa artificială.

Verificare în doar 12 minute

Bazat pe algoritmi Deep Learning, soluţia IDCHECK.IO verifică autenticitatea unui document ID şi emite un verdict în mai puţin de 12 secunde.

Asta înseamnă că AriadNext poate verifica aproape toate documentele de identitate într-un mod complet automatizat. Cu toate acestea, există încă o mică proporţie de documente pentru care verificarea nu poate fi efectuată sau este incompletă, fie pentru că documentul nu este cunoscut de serviciile lor automatizate, fie pentru că algoritmii nu pot extrage informaţiile din document. Ca răspuns la aceste provocări, AriadNext a lansat un serviciu de verificare manuală a autenticităţii documentelor în Iaşi. Am ales România pentru a ne deschide centrul cu scopul de a oferi clienţilor noştri un serviciu conform GDPR. Am ales mai precis oraşul Iaşi datorită legăturilor istorice cu Franţa şi, în plus, pentru că oraşul Iaşi are cea mai puternică creştere în servicii IT în anul 2019“, a declarat Guillaume Despagne, directorul general al AriadNext.

Finalul anului vine cu o veste foarte bună

Bogdan Piţigoi, preşedintele şi fondatorul Tester Grup, arată că anul 2020 a fost un an dificil şi plin de provocări, „dar, din fericire, sunt oameni şi companii care au reuşit să se adapteze rapid schimbărilor aduse de pandemie şi care au participat, astfel, la funcţionarea în continuare a economiei ieşene şi, implicit, a economiei româneşti“. „Partenerii diviziei imobiliare a Grupului Tester (Ideo, Centro şi Solo) s-au organizat foarte bine pentru a- şi continua cu succes activitatea în această perioadă în care şi noi am luat toate măsurile necesare astfel încât clădirile noastre să fie sigure şi permanent funcţionale. Acum, finalul anului vine cu o veste foarte bună, intrarea în România a unei companii franceze foarte serioase şi dinamice, care a ales să îşi deschidă sediul central la Iaşi, în clădirea C3 din complexul Centro al Grupului Tester, o clădire modernă de 8 etaje, prietenoasă cu mediul înconjurător, care a primit de curând certificarea Leed Gold. Ne bucură intrarea lor în compania selectă a partenerilor noştri şi le dorim o dezvoltare spectaculoasă în continuare“a transmis Bogdan Piţigoi , potrivit ziaruldeiasi.ro.

Confirmă atractivitatea oraşului

După volumul tranzacţiilor comerciale, Franţa este pentru România al treilea client şi al şaselea furnizor, iar investiţiile directe franceze în ţara noastră au ajuns la un nivel de aproape 5 miliarde de euro, potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) – principalul animator al unei comunităţi de peste 550 de întreprinderi cu capital francez în România, cu prezenţă în toate industriile şi care însumează o cifră de afaceri totală de peste 8,5 miliarde de euro. „Una dintre principalele misiuni în calitatea mea de Consul onorific al Franţei la Iaşi este aceea de a promova oportunităţile oferite de oraşul nostru potenţialilor investitori francezi. Sunt bucuros că un astfel de demers a înregistrat o reuşită deplină şi rapidă în cazul companiei franceze AriadNext care, iată, în numai câteva luni şi mai ales într-o perioadă atât de delicată a reuşit să instaleze în oraşul nostru o entitate de producţie IT, ceea ce confirmă o dată în plus atractivitatea Iaşului ca pol de dezvoltare a industriilor creative, avansate, inovatoare. În plus, acest proiect francez de succes este pentru mine un impuls suplimentar în demersurile mele de înfiinţare a unui club de afaceri francofon, care să coaguleze într-un viitor apropiat energiile pozitive ale companiilor franceze sau francofone din Iaşi şi din regiune“, ne-a declarat Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei.

Recomandări

Certificatul verde digital

Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit, la Actualitate cu Tudor Mușat, despre certificatul verde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *