vineri , 3 decembrie 2021 11:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

O ieșeancă a ajuns la spital tușind și a murit la câteva ore după externare

O mamă eroină s-a stins la două săptămâni după ce s-a internat în spital. A lăsat în urmă opt copii care plâng disperați la căpătâiul ei. Totul a început de la o tuse.

Copiii au aflat că are cancer și nu i-au spus, sperând că o vor salva. Femeia a murit la câteva ore după ce a ajuns acasă de la spital. În urma ei, opt suflete își urlă durerea.

Sfârșit tragic pentru mama a opt copii din Iași. Întoarsă de câteva săptămâni în România din Danemarca, femeia a început să tușească. A mers la medic pentru un control de rutină și a fost internată în spital. Copiii i-au ascuns adevărul pentru a o proteja. Femeia fusese diagnosticată cu cancer în fază terminală. Sâmbătă (n.r.- 25 aprilie), femeia a fost externată. A simțit că trebuie să ajungă acasă pentru a se stinge în brațele disperate ale copiilor ei. Nimeni nu s-a așteptat ca de la o simplă tuse să primească un diagnostic care o va ucide în numai câteva săptămâni. A murit fără să știe că avea cancer. Fiica aștepta să-i spună față în față, dar nu a mai apucat. Fiica sa cea mai mică care o aștepta înapoi în Danemarca povestește tragedia prin care trece familia ei. Din cauza pandemiei, nici nu-și poate lua adio de la mama ei.

Agripina Ilie avea 60 de ani și era din satul Hărpășești, comuna Popești, județul Iași. Aceasta s-a stins din viață sâmbătă (n.r.- 25 aprilie) în brațele copiilor ei, la câteva ore după ce a fost externată de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași. Femeia revenise în țară din Danemarca pe 29 februarie. A venit să-și revadă copiii. De cinci ani era plecată în Danemarca la muncă, alături de alte trei fiice ale sale. Așa cum povestește mezina familiei, de când a ajuns acasă a început să tușească. Nimeni nu s-a gândit la ce avea să se întâmple de fapt.

„Mama s-a întors acasă în vacanță. Lucra în Danemarca la un hotel. De când a ajuns acasă, începuse să tușească. Inițial a mers la Arcadia să-și facă niște controale și acolo i s-a spus să meargă de urgență la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru că are apă la plămâni. S-a internat în spital pe data de 14 aprilie. În afară de faptul că tușea, nu avea niciun alt simptom. În săptămâna respectivă i-au scos apa de la plămâni. Un litru jumătate din câte știu. În primele zile de la internare i-au luat biopsie din plămâni și la câteva zile distanță am aflat că are cancer la plămânul drept”, povestește Mihaela Chiruță, fiica cea mai mică a Agripinei.

Pentru că Mihaela, deși era plecată în Danemarca, ținea legătura cu medicii din spital, aceasta a fost înștiințată că mama ei are cancer. A vrut să țină ascuns acest lucru, să nu-i spună mamei ei, pentru a nu o impacienta. Sora mamei sale fusese diagnosticată cu aceeași boală și de un an de zile se chinuie să supraviețuiască. Când a aflat că mama ei are cancer, a cerut transferul la Institutul Regional de Oncologie.

„Am sunat medicii de la spitalul de Pneumoftiziologie ca să-i rog să o transfere pe mama la IRO Iași. Aceștia mi-au spus că mama trebuie mai întâi externată și mai apoi o putem interna la IRO. Acest lucru plus faptul că mama spunea că sta flămândă și însetată în spital ne-au convins să o luăm acasă. Luni, 20 aprilie, am vorbit cu medicul care se ocupa de îngrijirea ei și mi-a spus că nu mai are ce să-i facă. În urmă cu două zile am vorbit ultima dată cu mama și mi-a spus că îi e foame și sete. Nu se putea mișca și nimeni nu o putea ajuta. Cel mai tare mă doare că a murit flămândă și însetată”, povestește plângând Mihaela.

Sâmbătă (n.r.- 25 aprilie), familia femeii a decis să o ia acasă în speranța că o va salva. În jurul orei 12 la prânz, așa cum povestește fiica acesteia, a ajuns acasă cu ambulanța, iar la ora 17:00, Agripina a decedat sub privirile disperate ale familiei. Din Danemarca, Mihaela nu a putut auzi telefonic decât urletele îndurerate ale fraților săi.

„Când a ajuns mama acasă, abia de putea deschide ochii. Era într-o stare extrem de gravă. Nu putea decât să scoată sunete. Frații mei i-au pus telefonul la ureche și am putut să-i aud scâncetele pentru ultima dată. Cel mai dureros lucru pentru mine este să știu că nu pot ajunge să o iau pe mama în brațe pentru ultima dată. Nu pot să ajung la înmormântarea mamei pentru că m-ar băga direct în carantină. Mama a ajuns la spital pe picioarele ei și a plecat pe targă”, spune Mihaela, informează ziuanews.ro.

Recomandări

EMA a adăugat o nouă boală neurologică

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a adăugat o boală neurologică extrem de rară, sindromul Guillain-Barré …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *