marți , 7 decembrie 2021 8:28 am
Iasi booked.net
-1°C

O GRAVIDĂ în luna a șaptea a MURIT de COVID

O femeie din Oradea, gravidă în luna a șaptea, a murit după ce s-a tratat singură acasa, timp de o săptămână, în urma infectării cu COVID-19.

A ajuns în stare critică la secția de Terapie Intensivă a spitalului județean, astfel că medicii nu au mai putut face nimic. În plus, nu era vaccinată, potrivit Digi24.

Femeia (32 de ani) era din localitatea Nucet și mai avea patru copii. Atât ea, cât și soțul, s-au infectat cu COVID-19. Cu toate că avea dificultăți de respirație, nu s-a dus la medic când au apărut primele simptome.

”Mi-a spus doctorul: e însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc. I-am spus să o salveze că am patru copii”, a declarat soțul femeii, potrivit sursei citate.

„Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID și menționând că de șapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură”, a declarat Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Județean Oradea.

Inițial a fost internată la maternitate, dar apoi a fost transferată la secția de ATI a spitalului județean.

Medicul Hadrian Borcea, seful UPU SMURD Bihor, a declarat că 99,99% dintre cazurile care ajung la ei sunt persoane nevaccinate. Managerul Spitalului Municipal din Oradea, Laurențiu Chiană, a spus că ”nu putem vorbi de un val, ci de un tsunami”.

Recomandări

Naștere inedită la Iași

O gravidă care suferă de obezitate de gradul III a născut un copil cu o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *