miercuri , 8 decembrie 2021 3:51 am
Iasi booked.net
-1°C

O fetiță, personajul principal al unei povești, numită „Grasa”, într-un manual pentru clasa pregătitoare

O poveste dintr-un caiet de lucru al Editurii Ars Libri a reușit să stârnească valuri de indignare. O fetiţă, numită „Grasa” este personajul principal pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare.

În timp ce Ministerul Educației spune că manualul auxiliar va face obiectul unei reevaluări, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este ceva mai tranșant. Ar putea amenda editura cu până la 100.000 lei, potrivit stirileprotv.ro.

Chipul din suflet” se numește povestea pe care autorii au considerat-o reprezentativă la capitolul „Autocunoaştere şi atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi – Schemă corporală„.

Unul dintre personaje este o fetiţă supraponderală hărţuită de colegi şi poreclită „Grasa„. Este pasajul care i-a indignat pe mulți părinți.

Psihologii atrag atenția că povestea are un impact negativ asupra comportamentului celor mici.

Cazul este analizat acum și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării care vede povestea ca pe o încurajare la etichetare și judecare după aspectul fizic.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Ministerul Educaţiei spune că editura Ars Libri este avizată și că materialul în cauză “va face obiectul unei reevaluări a specialiștilor în științele educației iar concluziile vor fi ulerior însușite de instituție”.

Recomandări

S-a aprobat prelungirea şomajului tehnic şi zile libere plătite, părinţilor cu copii în şcoala online

Guvernul a aprobat astăzi, prin ordonanţe de urgenţă, prelungirea şomajului tehnic şi aprobarea de zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *