miercuri , 14 aprilie 2021 1:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

O companie mare din Iași își reduce numărul angajaților

Arcelor Mittal, unul dintre cei mai mari angajatori privați din Iași, concediază în următoarea perioadă 20 la sută din angajații care lucrează la birouri.

Firma este prezentă cu fabrici în Iași, Hunedoara și Roman. În fabrica din Zona industrială a Iașului muncesc 300 de angajați. Conform specialiștilor de pe piața muncii, din Iași, procedurile de concediere au început la o locație din țară și urmează să continue și în restul fabricilor.

Grupul Arcelor Mittal, unul dintre cei mai mari angajatori privați din Iași, cu 3 fabrici în România, intenționează să disponibilizeze 20 la sută din angajații din zona de birouri, cu scopul de a scădea costurile. în Iași, Roman și Hunedoara vor fi disponibilizate câteva sute de persoane.

Arcelor Mittal are 190.000 de angajați la nivel global și dorește să scadă costurile cu 1 miliard de dolari în următorii 2 ani, pentru a mări productivitatea. Planul face referire la renunțarea la o parte din furnizori și reducerea angajaților din toate sediile.

În 2019 o pierdere cumulată de peste 20 de milioane de euro a fost înregistrată în  cele două uzine care produc țevi metalice de peste 10 ani. Pentru a face față datoriilor, Arcelor Mittal Tubular Products a scos la vânzare mai multe loturi prin care încearcă astfel să obțină peste 2 milioane de euro, fără să renunțe însă la activitatea de producție.

 

Recomandări

Se verifică angajatorii din Iași

Inspectorii ITM Iasi au demarat inca de la inceputul acestui an o serie de controale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *