O companie din Iași a inregistrat un profit spectaculos

Date:

În contextul anului 2020, marcat de efectele pandemiei cu virusul SARS-Cov2, Antibiotice și-a adaptat strategia la noile condiții din piață și a identificat soluții pentru realizarea obiectivelor propuse. Astfel, la data de 30.09.2020 compania a înregistrat venituri totale în valoare de 258,08 milioane lei și cheltuieli totale în valoare de 239,43 milioane lei. Corespunzator acestor indicatori, profitul brut a fost de 18,65 milioane lei, la nivelul valorii rectificate în Bugetul de Venituri și Cheltuieli. Veniturile din vânzări au atins valoarea de 203,44 miloane lei. Afacerile la export au echilibrat veniturile obținute de companie prin creșterea ponderii acestora la 53,6% în perioada analizată, potrivit stireadeiasi.ro.

Pe fondul crizei mondiale generate de răspândirea virusului SARS-Cov 2, compania Antibiotice a fost identificată de partenerii internaționali ca un important și sustenabil producător de medicamente antiinfecțioase sterile injectabile. Câștigarea de licitații în sistem internațional demonstrează recunoașterea calității produselor companiei și disponibilitatea de a oferi acces populației Europei la medicamente de maximă importanță folosite în tratamentul bolilor asociate acestei pandemii.

În principal, compania a avut în vedere acoperirea nevoii de medicamente pentru pacienții din România, dar în același timp și-a respectat contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii externi, astfel activitatea de export și-a atins obiectivele de vânzare, la nivelul de 109,04 milioane lei.

Vânzările de produse finite în teritoriile în care Antibiotice are deschise reprezentanțe (Vietnam, Republica Moldova, Ucraina, Serbia) au înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2020 un salt de 20% în comparație cu perioada similară a anului precedent.
Totodată, prin intermediul distribuitorilor din aceste teritorii cât și de pe piețe dezvoltate din Uniunea Europeană (Danemarca, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania) sau Statele Unite ale Americii au fost onorate numeroase solicitări de susținere a sistemelor sanitare internaționale cu medicamente antiinfecțioase asociate tratamentului Covid-19.

În ce privește exportul de Nistatină – produs pentru care compania este recunoscută ca lider mondial – a fost înregistrată o creștere cu 5% comparativ cu aceiași perioadă a anului precedent. Antibiotice intentionează să-și mărească producția pentru această substanță activă, prin îmbunătățirea procesului de fabricație, ceea ce crează premize sănătoase de consolidare a afacerii pe termen lung.

În primele 9 luni, Antibiotice și-a menținut poziția de lider în piața farmaceutică relevantă din România, cu o cotă valorică de 14%. De asemenea, compania a reușit în contextul pandemic actual să fructifice notorietatea dobândită la formele farmaceutice tradiționale (topice și sterile). În această perioadă, spitalele și farmaciile cu circuit deschis au fost marcate de o scădere a consumului medicamentelor care se adresează altor boli, decât celor asociate Covid 19.

Acest lucru a fost determinat de restricțiile impuse pacienților, în perioada stării de urgență, în ceea ce privește accesul la medicație (deplasări restricționate, zone carantinate și internări aproape exclusive pentru pacienții infectați cu virusul Sars–CoV2). În aceste condiții, valoarea vânzărilor Antibiotice către aceste segmente au înregistrat valoarea de 226,5 milioane lei. Două treimi din vânzările către pacienți ale companiei sunt realizate pe portofoliile Antiinfecțioase, Sistem Cardiovascular și Dermatologie.

În contextul nevoilor crescute de materiale de protecție, compania Antibiotice a demarat cercetarea și testarea de dezinfectanți produși pe fluxurile proprii, două soluții dezinfectante pentru suprafețe ambalate în flacoane de 1 și 5 litri conform autorizației de punere pe piață eliberată de Institutul Cantacuzino.
Formula propusă de echipa de cercetare pentru gelul dezinfectant pentru mâini este în acest moment în analiză în cadrul unui laborator extern acreditat.

Pe parcursul acestor luni de situație excepțională, compania Antibiotice a implementat politici de siguranță pentru protejarea sănătății angajaților. Dintre măsurile asumate amintim: asigurarea angajaților cu echipamente speciale de protecție, igienizarea și dezinfectarea constantă a spațiilor, suplimentarea mijloacelor de transport și modificarea programului de lucru, munca la domiciliu, adaptarea spațiilor de muncă la distanțarea socială, testarea preventivă a angajaților pentru limitarea unei posibile contaminări la nivelul fabricii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...