miercuri , 25 noiembrie 2020 6:42 am
Iasi booked.net
-1°C

O brunetă controversată din Arad, propusă de Chirica cetăţean de onoare al Iaşului

Consilierii locali se vor reuni miercuri în prima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi au fost incluse peste 30 de proiecte de hotărâre, iar unele din acestea ridică deja controverse.

Printre proiecte se numără acordarea titlului de cetăţean de onoare Laurei Hant, preşedinta Asociaţiei „Mihai Eminescu“ din Viena, originară din Arad.

^

În ultimii ani, Hant s-a afişat cu primarul Mihai Chirica în câteva rânduri, Primăria organizând cu asociaţia acesteia, printre altele, un eveniment la Viena, scrie ziaruldeiasi.ro.

Fostă preşedintă a PSD Viena, numele Laurei Hant a apărut pentru prima dată în „lumina reflectoarelor“ în urma investigaţiei realizate de tolo.ro privindu-l pe fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti, Florin Secureanu.

Potrivit jurnaliştilor, Laura Hant şi asociaţia pe care o conduce au inscripţionat numele „sponsorului“ Secureanu pe soclul bustului poetului Mihai Eminescu din Viena. Cum a început investigaţia de presă, peste noapte, inscripţia a fost răzuită.

În schimb, în laudatio anexat proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al Iaşului, Laura Hant este descrisă drept un „eminent ambasador al Culturii româneşti în spaţiul cultural european“ şi sunt scoase în evidenţă acţiunile organizate de aceasta prin asociaţia pe care o conduce.

În aceeaşi şedinţă, executivul propune acordarea a încă trei titluri de cetăţean de onoare: Ana Blandiana, Andrei Năstase (primarul ales al Chişinăului, dar alegerile au fost invalidate) şi Lennart Eriksson (preşedinte al Star of Hope International şi co-fondator al Star of Hope România, organizaţie cu sediul central la Iaşi), mai scrie ziaruldeiasi.ro.

reclama adnow

Recomandări

Campanie InfoIași, pentru elevi fruntași! Dacă vrei să trăiești cu bucurie, Dăruiește cu empatie!

Sărbătoarea Nașterii Domnului se apropie ! Cu recunoștință, ne aducem aminte de cel mai prețios …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *