marți , 14 iulie 2020 2:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

O atletă din Bacău i-a ajutat pe americani în lupta împotriva COVID-19

O tânăra atletă din Bacău, cu master în epidemiologie, a ajutat Statele Unite ale Americii în lupta împotriva COVID-19.

Petronela Simiuc Pănică a făcut un master în epidemiologie în Statele Unite, iar în timpul pandemiei românca a vorbit la telefon cu cetăţenii infectaţi din Toledo, Ohio. Ea visează acum să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânăra din Bacău a studiat în State, la Universitatea din Toledo, şi s-a specializat în epidemiologie.

Petronela Simiuc Pănică e calificată la Europenele de atletism din Polonia şi trage tare pentru a obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice.

În timpul pandemiei, românca a lucrat la linia „Telverde” din Ohio.

„Eu sunam persoanele care erau afectate, care au fost testate pozitiv de COVID şi le dădeam vestea. La început, se primeau rezultatele undeva la 4-5-6 zile. Nu erau testările atât de rapide. Şi până îi sunam eu să îi anunţ că erau testaţi pozitiv, ei erau deja duşi la urgenţă, sub ventilator. Ştiu sigur că acele persoane nu mai aveau mult de trăit şi asta m-a marcat şi îmi lua puţin din energie. Cu fiecare apel pe care îl făceam, închideam şi apoi mă gândeam: ştiu foarte bine că am vorbit cu o persoană care la un moment dat a decedat. Din punctul meu de vedere, nu, nu am scăpat de virus. Virusul o să mai stea câteva luni bune. Sunt sigură că o să mai vorbim de el şi la anul”, a declarat Petronela Simiuc Pănică, citează Mediafax.

loading...

Recomandări

E greu să porți mască? E mult mai greu intubat – Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, avertizează că infecția cu coronavirus are o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *