miercuri , 1 decembrie 2021 9:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Numărul turiștilor de pe litoral depășește capacitatea de cazare

Ultimul weekend a fost cel mai aglomerat din ultimii doi ani de pe litoralul românesc, însă și săptămâna aceasta a debutat tot cu aglomerație. Cele mai pline stațiuni sunt Mamaia, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord.

Traian Bădulescu, consultant în turism şi reprezentant al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), estimează că în weekend pe litoralul românesc ar fi fost aproximativ 400.000 de turiști, dacă sunt luați în calcul cei care sunt cazați în locuințe și spații rezidențiale închiriate.

Bădulescu a declarat azi că din acest weekend pe litoralul românesc s-a intrat în vârf de sezon.

Acum, capacitatea de cazare în structurile clasificate (hoteluri și pensiuni) este de 150.000, iar estimările celor de la ANAT sunt că în weekend în aceste structuri de cazare au fost între 300.000 și 350.000 de oameni. Având în vedere că se practică turismul la negru (locuințe, spații rezidențiale închiriate) numărul turiștilor ar putea fi de 400.000, a spus Bădulescu. Multe dintre hotelurile de la mare au grad de ocupare de 100%, pentru că săptămâna a început tot cu aglomerație – prosop lângă prosop.  Costineștiul este, de altfel, una dintre cele mai aglomerate stațiuni, alături de Mamaia, Eforie Nord şi Vama Veche.

Recomandări

De azi începe Programul „Litoralul pentru toţi”

Ediția de toamnă a programului “Litoralul pentru toți”, care se desfășoară pe tot parcursul lunii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *