duminică , 16 mai 2021 9:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Numărul cazurilor de cancer este în creștere! Situația devine alarmantă!

Suntem in Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului (SELIC) care, ca în fiecare an, se încheie cu Ziua Mondială Fără Tutun în data de 31 mai. Fumatul este de departe cea mai importantă cauză de cancer care poate fi prevenită. La nivelul judetului Neamt, de exemplu,  anul trecut  s-au înregistrat 1214 decese prin cancer. La sfârşitul primului trimestru din 2019 s-au înregistrat 495 cazuri noi de cancer , iar in acest moment, aproape 13 000 de nemteni sunt diagnosticati cu cancer.

În România, scopul campaniei este să crească nivelul de conştientizare al populaţiei în privinţa modalităţilor prin care putem preveni cancerul, prin intermediul alegerilor pe care le facem.

Sub sloganul „Și cancerul poate fi prevenit!”, campania națională Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului își propune să crească nivelul de conștientizare asupra riscurilor de apariție a cancerului și să promoveze CODUL EUROPEAN ÎMPOTRIVA CANCERULUI, în cadrul tuturor activităților și prin toate mijloacele disponibile.

Tema campaniei pentru anul 2019 este „Tinerii de astăzi previn cancerul prin obiceiuri sănătoase”.

Cele mai multe cazuri noi sunt de cancer colorectal, urmat de cancerul bronhopulmonar, cancerul de sân şi de prostată. În anul 2018 s-au înregistrat 1214 decese prin cancer (463 în urban şi 751 în rural).

Recomandări

Cazuri de coronavirus în școlile din Iași

Imediat după reluarea școlii în format fizic, au apărut și noi cazuri de infectare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *