joi , 20 ianuarie 2022 10:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

Nu risipi timpul, căci din timp este făcută viaţa!

Timpul a inceput sa fie atat de putin si sa se miste cu o viteza alarmanta! Nu mai facem fata tuturor atributiilor zilnice. Nu mai putem imparti timpul ca altadata. Nu ne mai putem imparti intre resposabilitati si oamenii de care ne pasa. Suntem manipulati si coordonati de lucrurile care trebuie, care sunt necesare, care au intaietate pentru ca sunt sursa noastra de supravietuire.

Si e dureros. E dureros cand trebuie sa alegi intre oameni, intre lucruri  si activitati pe care iti doresti sa le faci. Timpul nu ne mai este prieten de mult. Isi pune amprenta pe suflet….pe chip. Te schimba fizic si sufleteste si de multe ori te lasa cu regrete care, nu mai pot fi sterse si cu care, vei fi nevoit sa inveti sa traiesti.

Sunt momente in viața in care te trezesti in mijlocul oceanului fara barca, cu zeci de valuri care te amenință stârnite de o furtuna oarecare. Se întâmpla de foarte multe ori sa fie curenții mai puternici ca noi. Unele lucruri chiar nu tin de noi, oricat de bine am manageria totul. Iar atunci cand nu detii controlul absolut asupra lucrurilor, avem nevoie de oameni care sa ne inteleaga, sa ne spijine si sa ne fie o sursa de energie. Dar trebuie ca viata sa fie mult prea buna cu noi, ca sa ne ofere oamenii aia exact atunci cand avem nevoie. Iar in cele mai multe cazuri, nu doar presiunea timpului te pune la pamant ci si a oamenilor, a judecatilor si a incapacitatii lor de a constientiza neputinta ta.

Dar cum viata este intr-o continua miscare, momentele trec, mai repede sau nu, raman simple amintiri. Dar sunt amintiri agatate de regrete, care lasa cicatrici adanci, iar partea cea mai grea va fi atunci cand va trebui sa inveti sa traiesti cu ele, sa le maschezi si sa le dai cu fard in fiecare zi.

Sa incercam sa nu mai adunam atat de multe regrete, si sa ne folosim timpul in favoarea noastra, si nu impotriva. Sa iubim la timp, sa facem ceea ce simtim indiferent daca avem senzatia ca timpul nu e destul. Pana la urma, timpul este acelasi, doar noi ne-am schimbat si trecem pe langa el cu o viteza mai mare, din dorinta de a face si realiza cat mai multe lucruri. Dar de cele mai multe ori, ne focusam pe lucruri care nu ne ajuta sa evoluam sufleteste, iar asta, ne va aduce multe regrete atunci cand le vom constientiza.

 

Recomandări

Împreună donăm viață

Sub îndemnul „Împreună donăm viață”, sute de ieșeni s-au alăturat campaniei demarate de United Business …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *