vineri , 22 octombrie 2021 11:52 am
Iasi booked.net
-1°C

„Nu purtăm mască dacă mergem singuri în mașină, dacă mergem în aer liber”

Doctorul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a precizat când trebuie să folosim masca și mănușile de protecție, pentru a ne proteja împotriva coronavirusului.

Explicațiile lui vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu 15 mai și până la sfârșitul anului, românii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise.

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii„, a spus dr. Virgil Musta.

Recomandări

O mașină a luat foc pe o stradă din Vaslui. A fost afectat și peretele unui bloc

În cursul nopții, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu …

One comment

  1. Vă respect, domnule doctor, și sunt sigur că ceea ce susțineți este corect. Dar ce ne facem cu legea care nu prevede această posibilitate sau cu cei care verifică respectarea prevederilor oficiale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *