„Nu am văzut nici măcar un elev să se spele pe mâini”-mărturii ale unei profesoare din UK

Date:

Copii înghesuiți ca sardinele, doar câțiva elevi și profesori cu mască și nimeni care să se spele pe mâini. Așa descrie o profesoară din Marea Britanie prima săptămână de școală, potrivit The Guardian.

Măștile de protecție sunt opționale, iar profesorii și elevii trebuie să și le cumpere singuri, dacă vor să le poarte. Ghidurile cer în schimb respectarea distanțării fizice. Nici vorbă de așa ceva, conchide profesoara.

Marți: Nu vorbim despre virus

Astăzi este ziua de prezentare, de obicei o ocazie de a reuni toți profesorii. Anul acesta, din cauza COVID, suntem răspândiți în grupuri mici, distanțate social. Chiar și instrucțiunile sunt aum să discutămm „cu un coleg social distanțat”. Cu toate acestea, am mari îndoieli că distanța socială va funcționa”, scrie profesoara.

Remarc absența măștilor. Eu am ales să port mască, dar mă simt jenată fiindcă sunt una dintre puținii care poartă, așa că sfârșește într-o pungă de plastic în buzunarul pantalonilor.”,continuă ea.

Mă așteptam ca ziua să fie dominată de discuțiile despre COVID, dar nu e așa. Întrebările par să plutească în aer fără răspuns, ca un miros urât. Adevărul este că pur și simplu nu vom ști cum stau lucrurile până când nu vin și elevii.”, spune profesoara.

Miercuri: O șocantă lipsă de distanțare

Miercuri a fost prima zi în care au intrat elevi în școală, dar numai cei din primul an.

Copiii ajung în hol fără să le fie măsurată temperatura. În curând sunt înghesuiți ca sardinele, gata să audă discursul directorului. Încep să joc în gând „Găsește masca”, dar renunț pentru că sunt prea puține.”, scrie profesoara.

Pe tot parcursul zilei, adulții fără mască plimbă grupuri de copii fără mască în jurul școlii, fără a păstra distanța.”, adaugă ea.

Joi: „Cei care vor purta mască se vor simți prost

Joi este ziua în care profesoara își duce copiii la o altă școală, unde vede că se respectă regulile cu strictețe.

Aud un părinte care poartă mască întrebând un profesor despre reguli, iar răspunsul m-a speriat: „Mă îndoiesc că mulți vor purta mască mâine, iar cei care o vor purta probabil că se vor simți prost.” Ar trebui să învățăm să fim buni cetățeni pe timp de pandemie, dar nu văd niciun elev care să-și șteargă biroul sau să se spele pe mâini în numeroasele chiuvete instalate pe holuri. Vigilența pe care ni s-a spus să o păstrăm cu toții pare să fi dispărut. Și în absența vigilenței, nu va trece mult până când „covidioții” vor a organiza o petrecere ilegală pe terenul nostru de sport”, scrie profesoara.

Vineri: „Au murit oameni. A fost trist. Asta e

Șirul de elevi din ultimele două zile s-a transformat într-un torent care a ajuns cu nerăbdare la porțile școlii. Mă simt nervoasă pe măsură ce sunetul elevilor care se apropie de clădire ajunge la un crescendo”, scrie profesoara.

Elevii nu vor să vorbească despre coronavirus: „a devenit Brexit-ul anului 2020”, scrie profeoara, care a abordat totuși subiectul la clasă.

O elevă mi-a spus că nu a reușit să termine o temă, pentru că a lucrat într-un spital în timpul verii. „Cum a fost?”, o întreb. „Da, știi, au murit oameni. A fost trist. Asta e.””, scrie profesoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Horia Constantinescu, şeful ANPC, răspuns la acuzaţiile lui Pescobar: ”Nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită!”

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),...

Noi investiții pentru turismul balnear, la Iași

Pacienții care vin pentru tratament în Stațiunea Nicolina au...

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași

Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă...

Calitatea aerului în Județul Iași în luna august 2023

În luna august 2023, monitorizarea calității aerului de către...