Noua Zeelandă va sacrifica 150.000 vaci pentru a eradica o boală bacteriană

Date:

Planul împotriva „Mycoplasma bovis” va dura 10 ani şi va costa aproximativ 526 milioane de euro.

 

Guvernul din Noua Zeelandă a anunţat luni, 28 mai, că va sacrifica peste 150.000 de capete de bovine pentru a eradica boala bacteriană Mycoplasma bovis, după ce a ajuns la un acord cu sectorul zootehnic. Primul ministru Jacinda Ardern a descris ca fiind „dificilă“ decizia de a realiza acest plan, care urmează să fie pus în aplicare în următorii 10 ani şi va costa aproximativ 526 milioane euro.

„Decizia de a eradica [boala] este determinată de dorinţa guvernului de a proteja animalele de boli, la nivel naţional, precum şi de a ajuta baza economiei, sectorul zootehnic“, a declarat Ardern într-un comunicat.

„După ce am vorbit cu fermierii afectaţi în ultimele săptămâni, este evident că se înregistrează pierderi, dar să nu se facă nimic şi să se lase ca boala să se răspândească ar crea doar mai multă anxietate fermierilor“, a adăugat premierul.

Autorităţile se aşteaptă ca în următorii doi ani să se execute cea mai mare parte a planului, ale cărui costuri vor fi suportate în procent de 68% de guvernul din Noua Zeelandă, iar 32% de organizaţiile din sectorul zootehnic DairyNZ şi Beef Lamb New Zealand.

Măsura va afecta 192 din cele 20.000 de ferme existente în ţară.

Katie Milne, preşedintele Federated Farmers, a declarat că decizia „va provoca durere şi traume familiilor afectate”, dar este mai bine să scapi de boală decât să trăieşti cu ea de-a lungul anilor.

Autorităţile din Noua Zeelandă investighează modul în care această bacterie a sosit în ţară, fiind detectată în luna iulie a anului trecut.

Bacteria Mycoplasma bovis provoacă pneumonie şi artrită la bovine, precum şi infecţii ale ugerului şi avorturi, dar nu afectează oamenii şi nu reprezintă un pericol pentru siguranţa alimentară.

 

Sursa: Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...