miercuri , 8 decembrie 2021 3:36 am
Iasi booked.net
-1°C

Nouă străzi din oraș vor fi modernizate

Primăria a lansat o licitație pentru reabilitarea mai multor artere de circulație. Unele străzi de pe lista au fost anunțate pentru modernizare de mai multe ori, în unele cazuri fiind și proteste ale cetățenilor nemulțumiți că Primăria nu-și onorează promisiunile.

Lista străzilor: bulevardul Tudor Vladimirescu (supralărgire în dreptul Facultății de Chimie), str. Viticultori, str. I.I. Mironescu, str. Luca Arbore, str. Roșcani, str. Țicăul de Jos, str. St. O. Iosif și str. Dochia. Străzile se află în zone precum Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu și Țicău.

Valoarea estimată a contractului este de 19,2 milioane lei (fără TVA).

În caietul de sarcini, Primăria recunoaște starea precară a infrastructurii rutiere din oraș, relatează apix.ro.

„Creșterea traficului rutier din ultimii ani, corelat cu lipsa investițiilorde sporire a capacității de circulație a rețelei stradale, a condus în timp la disfuncționalități majore în desfășurarea fluentă a circulației rutiere. În unele perioade orare ale zilei, capacitatea de circulație pe arterele majore atinge valorile maxime, numărul de opriri-porniricrește foarte mult, fapt care conduce la creșterea timpului de circulație. Astfel de blocaje au implicații și asupra mediului înconjurător ducând la o creștere în intensitate a zgomotelor și noxelor”, se arată în caietul de sarcini.

Recomandări

UAIC înființează Muzeul Satului Moldav în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași

Marți, 7 decembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat un acord …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *