Nou: taxa pentru obținerea duplicatelor de stare civilă poate fi plătită prin SMS

Date:

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași anunță că a devenit funcțională plata prin SMS a taxei de 12 lei aferentă procesării dosarului pentru obţinerea duplicatelor sau a altor dovezi de stare civilă.

 

Cei interesați trebuie să trimită SMS la 7530 cu textul ISPD CNP, fiind astfel achitată taxa pentru procesarea dosarului aferentă cererilor de eliberare a următoarelor documente: duplicat certificat de stare civilă, Anexa 24 (Sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale), Anexa 9 (menţiunile existente pe marginea actelor de stare civilă), Extras multilingv, transcriere, rectificare, schimbare nume, înscriere mențiune, alte dovezi.

Amintim faptul că la sfârșitul lunii aprilie DLEP Iași a lansat plata prin SMS a taxelor pentru cărțile de identitate definitive sau provizorii, ca alternativă la metodele deja existente: plata la casieriile Serviciului de Evidență a Persoanelor sau din centrele de cartier, la care se adaugă plata online pe platforma ghiseul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Horia Constantinescu, şeful ANPC, răspuns la acuzaţiile lui Pescobar: ”Nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită!”

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),...

Noi investiții pentru turismul balnear, la Iași

Pacienții care vin pentru tratament în Stațiunea Nicolina au...

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași

Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă...

Calitatea aerului în Județul Iași în luna august 2023

În luna august 2023, monitorizarea calității aerului de către...