marți , 30 noiembrie 2021 5:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noi modificări în traficul din Iași

Mai multe modificări vor avea loc în traficul din Iași în perioada următoare. În mai multe cartiere din oraș vor fi instituite sensuri unice, în timp ce în alte zone s-a decis montarea unor limitatoare de viteză, dar și interzicerea parcării pe unele sectoare de stradă.

Comisia de Circulație întrunită recent la nivelul Primăriei Iași a impus o serie de modificări în traficul din municipiu. Au fost luate în calcul mai multe solicitări de la cetățeni sau alte instituții publice pentru modificări ale circulației rutiere în zonele din oraș. Cele mai multe solicitări au vizat modificarea circulației pe unele străzi în sensuri unice, dar și montarea unor limitatoare de viteză în zone intens circulate și unde se pot produce accidente rutiere. Aceste măsuri vor intra în vigoare odată cu aprobarea deciziilor în cadrul comisiei respective.

Poliția Rutieră a decis montarea unor limitatoare de viteză pe strada Vântu, arteră aflată la intersecția cu strada Spital Pașcanu din cartierul Tătărași. Intersecția străzilor Vântu, Spital Pașcanu și Brâdușa va fi semnalizată corespunzător pentru a se stabili drumul cu prioritate. În plus, Biroul Rutier din cadrul Poliției ieșene a decis că pe șoseaua Păcurari, de la intersecția cu magazinul Mega Image, vor fi marcate săgeți pentru virajul la stânga spre strada Canta. Tot pentru zona Păcurari, Comisia de Circulație a decis ca Aleea Păcurari, pe tronsonul cuprins între Aleea Cimitirul Evreiesc și strada Cazărmilor, să fie transformată în sens unic. Circulația se va desfășura în aceste condiții până la Piața Păcurari. Comisia de Circulație a aprobat și montarea unui indicator „drum cu prioritate” pe strada Petru Poni înaintea intersecției cu strada Neculau.

Limitatoare de viteză și benzi separatoare vor fi montate pe șoseaua Bucium, nr. 101A, pe DN 24. Pe bulevardul Anastasie Panu, la intersecția cu strada Achim Stoica, zona din fața Prefecturii Iași, vor apărea marcaje prin care se va semnala faptul că este bandă continuă. În zona străzii Aeroportului vor fi montate unele limitatoare de viteză, pe un tronson cuprins între mai multe numere. Tot în zona respectivă vor fi montați stâlpi de cauciuc pentru împiedicarea parcării pe partea ce duce la unitatea militară din cartierul Tătărași. În primăvara acestui an, municipalitatea a adoptat mai multe măsuri legate de unele sensuri unice în cartierele din oraș.

Recomandări

Autoturism radiat din circulație descoperit în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au depistat în trafic un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *