Noi curse la Aeroportul Iași. Compania Blue Air redeschide ruta spre Otopeni

Date:

Noi curse au apărut la Aeroportul Iași, acestea urmând a fi operate de compania Blue Air. Cursa luată în calcul este Iași – Otopeni, cu o frecvență de 5 rute pe săptămână.

O nouă serie de curse apar la Aeroportul Iași. Compania aeriană Blue Air revine la Aeroportul Iași după mai multe discuții cu șefii județului. Compania aeriană va deschide cursa Iași – Otopeni și retur cu o frecvență zilnică de luni până vineri. În ultimele luni, operatorul aerian și Aeroportul Iași s-au aflat într-un conflict legat de mai multe datorii, notează BZI.

Veste importantă pentru pasagerii care tranzitează Aeroportul Iași. Compania Blue Air a reluat după mai multe luni zborurile interne pe ruta Iași – Otopeni. Conform orarului de zbor, compania va opera cursa cu cinci frecvențe săptămânale, în zilele de luni, marți, miercuri, joi și vineri. Astfel, compania și-a făcut loc în orarul de zbor de la Aeroportul Iași, unde mai sunt curse și spre alte destinații din Europa. Decizia ca Blue Air să revină la Aeroportul Iași a fost luată în urmă cu câteva săptămâni, în urma unei întâlniri avute de șefii administrației județene cu cei ai companiei la Palatul Culturii.

Compania Blue Air va zbura de la Iași în cele 5 zile lucrătoare, de la ore diferite. De exemplu, astăzi, 2 aprilie 20201, cursa Iași – Otopeni va fi disponibilă de la ora 18:10. Prețul unui bilet pleacă de la 141,59 lei, confom celor de la compania aeriană. Pentru data de 5 aprilie 2021, prețul unui bilet este tot de 141,59 lei. Pentru marți, 6 aprilie 2021, un bilet costă 116,59 lei. De asemenea, prețul unui bilet Blue Air pe ruta Iași – Otopeni, bilet achiziționat pentru ziua de 7 aprilie 2021, este de 116,59 lei. Pentru ziua de joi, 8 aprilie 2021, un bilet costă 91,59 lei, conform operatorului aerian. Pentru un alt zbor programat pentru vineri, 9 aprilie 2021, prețul unui bilet ajunge la 116,59 lei.

În ultimele luni, între compania Blue Air și Aeroportul Iași s-a iscat un conflict legat de datoriile pe care operatorul aerian le-a acumulat în timp. În prezent, Blue Air are de plătit circa 2 milioane de euro din taxe, scandalul ajungând chiar la instanță sau cu executor. După schimbarea conducerii de la aeroport, cele două părți au reușit să cadă la un consens. Blue Air se întoarce la Aeroportul Iași, iar regia aeroportuară va accepta datoria în rate. În plus, în lista noilor curse de la Aeroportul Iași va apărea și cursa spre Londra (Heatrow). Aceasta ar urma să fie operată din luna mai. Aceasta va avea o frecvență de trei curse de săptămână, respectiv în zilele de luni, miercuri și sâmbătă.

Aeroportul Internațional Iași a bătut în cuie și lista de investiții pe anul 2021. Proiectul a fost avizat deja de plenul Consiliului Județean Iași în urmă cu doar câteva zile. Lista nouă de investiții cuprinde modernizarea sistemului de parcare de la aerogară. În plus, aerogara va trece și la implementarea unui sistem de monitorizare lângă terminalele regiei. CJ a avizat în urmă cu câteva săptămâni și noul masterplan de la Aeroportul Iași. Proiectul prevede investiții de 75 de milioane de euro pe partea de vest, zonă care include cele 3 terminale actuale, platforma de parcare, dar și un viitor terminal cargo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Curse regulate spre AEROPORT și înapoi în ORAȘ cu autobuzul 50

Dacă aveți programate călătorii cu avionul, nu uitați că...

RAFILA, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt BANI la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni,...

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...