joi , 28 ianuarie 2021 4:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noi construcții de apartamente pe Bulevardul Chimiei!

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a demarat procedura simplificată având ca scop atribuirea contractului de lucrări aferent obiectivului de investiție „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, jud. Iași, municipiul Iași, b-dul Chimiei, nr. 75-77-79-81, etapa 1, specialiști din sănătate”. În total, se vor construi 64 unități locative împărţite pe două tronsoane cu un  regim de înălțime St+P+3E. Anunţul de participare a fost publicat deja pe SEAP.

Pe 8 martie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională a Locuințelor, a semnat contractul de proiectare și lucrări de execuție pentru acest obiectiv. Vara trecută municipalitatea a eliberat autorizația de construire. Este vorba de două tronsoane cu 32 de apartamente împărțite astfel: două apartamente cu o cameră, 22 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere. De asemenea, vor fi amenajate 99 de locuri de parcare, din care patru pentru persoane cu handicap. Ansamblul se află pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, iar suprafaţa terenului este de 25.800 de metri pătrați.

La sfârșitul anului trecut, la licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție drept câștigătoare a fost desemnată asocierea ElitConstruct SRL – Artehnis SRL.

Reguli pentru viitorii chiriaşi

Tot referitor la blocurile din zona Grădinari, săptămâna trecută consilierii locali au avizat regulamentul ce conține criteriile care stau la baza atribuirii, către tineri, a blocurilor ridicate prin ANL. Au prioritate cei care stau în chirie în detrimentul ceor toleraţi în spaţiu, punctajul crescând în funcţie de suprafaţa locuibilă deţinută: cu cât aceasta este mai mică, cu atât cresc şansele solicitantului de a obţine o locuinţă ANL. Un alt criteriu îl constituie starea civilă. Se vor acorda 8 puncte solicitanţilor necăsătoriţi şi 10 puncte celor căsătoriţi, la care se adaugă puncte pentru fiecare copil în întreţinere: 2 pct. (1 copil), 3 pct. (2 copii), 4 pct. (3 copii), 5 pct. (4 copii).

Punctajul final mai ţine cont de starea de sănătate a solicitantului sau un alt membru al familiei, dar mai ales de vechimea cererii. Nu în ultimul rând, se pune accent pe nivelul studiilor şi pregătirea profesională, cei mai avantajaţi fiind, evident, cei cu studii superioare. În fine, ultimele criterii au în vedere situaţia socială a solictantului (tineri proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit 18 ani, tineri care au adoptat sau adoptă copii sau tineri evacuaţi din case naţionalizate) precum şi venitul mediu net lunar pe membru de familie. Sursă: stireadeiasi.ro

 

Recomandări

Permis pentru viitor

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *