miercuri , 1 decembrie 2021 9:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Noaptea Muzeelor la Iași

Și la Iași, de data aceasta pe 12 iunie 2021, este programată cea de-a XVI-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

Astfel, muzeele din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași își deschid porțile prezentând bogatul patrimoniu în cadrul expozițiilor ce vor putea fi vizitate gratuit.

Cea de-a XVI-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor se va desfășura anul acesta, din cauza crizei sanitare pe care o traversăm, în data de 12 iunie 2021.

Programul este: Palatul Culturii Iași (19:00 – 24:00, ora de intrare a ultimului vizitator); Muzeul de Artă – expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”, semnată Florin Ghenade; Muzeul de Istorie a Moldovei – expoziția „Curtea Domnească din Iași: o istorie redescoperită”; „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei” – „Conu’ Mihalache și moda pariziană”: publicul va putea admira un cufăr pentru joben, o piesă ce a aparținut lui Mihail Kogălniceanu și care acum face parte din colecțiile Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Programul este completat, tot la Muzeul de Istorie a Moldovei, cu expoziția „Socializare și divertisment la 1900”; expoziția permanentă „Valorizarea patrimoniului ecleziastic unic de la Mănăstirea Căpriana: de la restaurare la digitalizare”; expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite”. Muzeul Etnografic al Moldovei organizează: expoziția „Chipuri și cămeși”; expoziția „Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei”; expoziția „Grindare, paretare, scoarțe. Povești țesute”.
Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” derulează expoziția „Instrumente de Muzică Mecanică” în colecțiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. La Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (14:00 – 21:30, ora de intrare a ultimului vizitator) este este programată expoziția foto-documentară „Palatul de la Ruginoasa: etape, evoluții, transformări”. Vizitarea expoziției permanente va avea loc pe fundalul unei muzici de epocă.

Recomandări

Mai multe muzee din Iași deschise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

1 decembrie, Ziua Națională a României, este marcată la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *