luni , 18 octombrie 2021 9:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Noaptea CERCETĂTORILOR revine la IAȘI

Pe 24 septembrie ieșenii sunt așteptați la „Noaptea cercetătorilor”, unde îi așteaptă zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice și a curiozității.

Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv. Anul acesta activitățile de la Iași se desfășoară pe Esplanada Palas Mall, între orele 17-22. Participarea la toate activitățile este gratuită. Programul de la Iași include activități uimitoare din domenii diferite ale științei dintre care menționăm: observații astronomice, curse cu obstacole pentru roboții, experimente cu fulgere, azot lichid, levitație, prisme, lasere, oglinda infinită, dar și alte fenomene spectaculoase, incursiuni interactive în meseria unui arheolog, a unui biolog, sau chiar a unui spion, activități educative despre cum este curățată apa care ajunge la robinetul nostru (descoperim și roboții care parcurg canalele din oraș), jocuri interactive cu roboți hidraulici, avioane sau catapulte, concursuri cu premii.

Acțiune în întreaga țară La nivel național, cele șase universități din Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu care fac parte din consorțiul „Opening Up Science” vor desfășura activități comune alături de mari instituții de cercetare din România, universități din București, Suceava, Galați sau Cluj, Federația Fundațiile Comunitare din România și Fundația Comunitară București, reunite în consorțiul ReCoN-nect – The Green Deal. La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska -Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Iași este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Apavital, Vitesco Technologies și Palas Iași. Partenerii naționali ai evenimentului sunt: British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, EU Direct și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă. Evenimentele vor respecta toate normele impuse de către autorități în această perioadă: limitarea numărului de participanți, respectarea distanței fizice, dezinfectare și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Recomandări

‘Noaptea Muzeelor’ urmează să aibă loc în luna noiembrie

„Noaptea Muzeelor” urmează să aibă loc în data de 14 noiembrie, după ce mai multe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *