duminică , 17 ianuarie 2021 1:50 am
Iasi booked.net
-1°C

Noaptea Cercetătorilor” 2020

„Noaptea Cercetătorilor” 2020 este organizată la Iași de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”! Pe 27 noiembrie 2020 va avea loc evenimentul european sub deviza „Doing Research at Midnight in ROmania – DoReMi-RO”. „Noaptea Cercetătorilor” le oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului – oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Evenimentul va avea loc la Palas Iași, potrivit bzi.ro. Unitatea de învățământ superior din Iași este coordonator al unui consorțiu academic format din 8 universități de stat și 7 Institute Naționale de Cercetare. Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” își propune să îi arate publicului ce înseamnă sa fii cercetător și cât de interesantă și provocatoare este munca aceasta.

„Noaptea Cercetătorilor” este un eveniment coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din anul 2005, când a avut loc prima ediție. Până în prezent, evenimentul a atras câteva milioane de vizitatori.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași colaborează cu următorii parteneri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea din București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Maritimă din Constanța, Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele, Institutul de Fizică Atomică, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Măgurele, Institutul de Științe Spațiale, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Măgurele și Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Măgurele. Anul acesta, în condițiile pandemiei de COVID-19, evenimentele vor avea loc cu respectarea normelor sanitare.

Recomandări

Un obiect estimat la peste 400.000 lei a fost găsit de un ieșean într-un râu

Un ieșean este cercetat de către politistii români după ce a găsit un obiect veche …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *