joi , 20 ianuarie 2022 8:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Neamț: școli fără autorizație de securitate pentru incendiu

Aproximativ 450 de nereguli au fost constatate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt, in ultimele 12 luni, in cadrul celor 160 de controale efectuate la unitatile de invatamant din judet.

Principala neregula constatata a fost functionarea fara detinerea autorizatiei de securitate la incendiu, in cel putin opt unitati scolare. Este vorba de Gradinita din Tamaseni, Colegiul Tehnic ‘Ion Creanga’ Targu Neamt, Scoala Mastacan din comuna Borlesti, Scoala Trifesti, Scoala ‘Preot Gheorghe Sandulescu’ Dragomiresti, Scolile gimnaziale din satele Bahna si Izvoare – comuna Bahna si cantina Colegiului Tehnic ‘Petru Poni’ din Roman. Pe parcursul controalelor s-a mai constatat ca unele cladiri nu sunt echipate cu instalatie de iluminat de securitate pentru evacuare.

De asemenea, la unele scoli, instalatia de detectare, semnalizare si alarmare la incendiu sau cea de stingere nu erau in stare de functionare la parametrii nominali, conform telem.ro. Unele cladiri nu erau echipate cu instalatie de protectie impotriva descarcarilor electrice atmosferice. Dintre neregulile constatate, 22 au fost solutionate pe timpul controlului, iar 403 au fost sanctionate in special cu avertismente.

Recomandări

Incendiu service auto în municipiul Piatra Neamț pe strada Păstrăvului

În această după amiază, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *