marți , 9 martie 2021 11:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Ne aflăm într-o tendință descrescătoare, dar dacă ieșim la grătare, pică relaxarea din 15 mai

Anunțul a fost făcut de către ministrul Vela. Acesta a precizat că România se află în acest moment într-o tendință descrescătoare, dar este foarte important ca această tendință să se manifeste și în următoarele două săptămâni.

„Sunt mai multe ipoteze, dar fiecare dintre acestea depinde de cum ne comportăm până în 15 mai, în sensul în care fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile impuse. Scenariile nu sunt doar chestiuni de plan, de imaginaţie sau de variante teoretice, ţin de viaţa reală, de ce se întâmplă în practică”, a declarat Vela.

Marcel Vela spune că trebuie să mai rezistăm încă 2 săptămâni și îi îndeamnă pe români să nu iasă la grătare și chefuri.

„Dacă vom respecta toate condiţiile, evident că vom implemementa un scenariu benefic, la care ne aşteptăm cu toţii, inclusiv eu, dar, dacă weekend-ul viitor lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat spcialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum. Dacă exagerăm şi mergem să facem grătare, întindem chefurile, mergem fără mască şi mănuşi atunci din 15 mai din păcate nu vom putea relaxa foarte multe măsuri”, a declarat ministrul Vela la Digi24.

Recomandări

Un profesor din Iași a decedat datorită coronavirusului

Este doliu în învăţământul preuniversitar din Iași. Colegilor lui Adrian Scuriu, profesor de Limba şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *