duminică , 28 noiembrie 2021 3:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

Municipiul Iași a primit titlul de „Comunitate sustenabilă”

Municipiul Iași este primul oraș din țara noastră care a obținut Certificatul de “Comunitate sustenabilă” în domeniul eficienței energetice potrivit sistemului European Energy Award, acordarea distincției fiind efectuată într-un eveniment la care a luat parte și ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Arthur Mattli.

Oficialul a avut și o discuție cu primarul Chirica, când au fost prezentate un scurt bilanț al colaborărilor cu ambasada și proiecte pentru viitor.

Prin Programul de Cooperare Elveția – România, care are în vedere micșorarea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, s-a finanțat proiectul “Instituționalizarea European Energy Award în România”. De asemenea, cu ajutorul programului European CoME EASY s-a prelungit armonizarea European Energy Award cu alte sisteme de monitorizare a comunităților.

După eveniment, participanții au mers la intrarea în oraș din zona Păcurari, unde a fost amplasat și dezvelit indicatorul de “Comunitate Sustenabilă”.

Recomandări

Statul va compensa facturile la electricitate

Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *